TOTO KNVB Beker

Telstar blameert zich bij VVSB

In de eerste ronde van de KNVB Beker mocht Telstar op bezoek in Noordwijkerhout bij VVSB. De tweededivisionist plaatste zich twee seizoenen geleden nog voor de halve finale van het bekertoernooi. Telstar wist voor het laatst de halve finale te halen in het seizoen 1991-1992. Deze editie kwamen zij niet verder dan de eerste ronde, want VVSB versloeg de Velsenaren met 4-1.

Voor de wedstrijd sprak Voetbal in Haarlem met Frank Korpershoek. Zelf kon hij uit voorzorg nog niet spelen omdat hij herstellende is van een blessure aan de hamstring. Volgens de aanvoerder was Telstar wel op volle oorlogssterkte. Al na vijf minuten speeltijd krijgt Telstar de kans om de score te openen. Nadat Andrija Novakovich neer werd gehaald in het strafschopgebied mocht hij zelf aanleggen om middels de terechte strafschop de 1-0 op het scorebord te zetten. De Amerikaan faalde niet.

VVSB-Telstar-Voetbal-in-Haarlem
Telstar ging onderuit tegen VVSB. (Foto: 193-pictures.nl)

In de eerste twintig minuten creëerden beide teams een aantal kansen, maar gescoord werd er nog niet. Kort daarna werd Gerson Rodrigues onderuit gehaald, een kantelpunt in het vermakelijke duel. Scheidsrechter Teuben bestrafte de overtreding te zwaar en toonde Peet van der Slot de rode kaart. Het thuispubliek zag de bui hangen, want normaal gesproken buigt een amateurclub met een man minder een achterstand tegen een profclub niet om. De Noordwijkerhouters gaven echter niet op en kwamen even later verdiend op gelijke hoogte. Toine van Huizen passeerde op ongelukkige wijze zijn eigen doelman in een poging de bal weg te werken.

Tot ieders verbazing hield VVSB – op een korte fase na – de overhand. Telstar oogde plichtmatig en was geregeld een stap te laat. Als snel in de tweede helft wilde Toine van Huizen zijn keeper Sven van der Maaten inspelen. De bal was echter te zacht, waardoor Mohamed El Osrouti kon onderscheppen en de fout afstraffen. De bezoekers uit Velsen moesten op zoek naar de gelijkmaker en creëerden ook kansen. Rodrigues en Platje gingen te veel voor eigen succes en zagen Novakovich over het hoofd. De spits werd geen enkele keer in stelling gebracht.

Met nog twaalf minuten te spelen gooide VVSB de wedstrijd in het slot. Mohamed El Osrouti kon de bal voorgeven waarna Tim de Rijk het thuispubliek in extase bracht. In de slotminuut kreeg de thuisploeg ook nog een strafschop, waarmee El Osrouti de eindstand bepaalde op 4-1. Het tiental van de amateurs van VVSB was te sterk voor de profs van Telstar.