Keuken Kampioen Divisie

Telstar behoudt zicht op play-offs na winst op Cambuur

Telstar heeft weer een stap in de goede richting gezet richting de play-offs. Waar menig supporter een aantal weken geleden dacht dat dat onmogelijk zou zijn ziet de wereld er na zes overwinningen en een gelijkspel een stuk anders uit.

De Witte Leeuwen begonnen erg sterk aan het duel met Cambuur. Al in de eerste minuut kreeg Melle Springer een mogelijkheid maar hij vond Cambuur doelman Xavier Mous op zijn weg. Enkele ogenblikken later kreeg Telstar een strafschop toegewezen nadat Robert Schilder Senne Lynen onderuit haalde. Terell Ondaan schoot zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong. Het werd nog mooier toen Sven van Doorm na een prachtige Telstar aanval beheerst de 2-0 binnen schoot. Vlak voor rust kreeg Ahmad Mendes Moreira de mogelijkheid om uit te halen maar Mous verwerkte deze inzet tot hoekschop. Uit diezelfde hoekschop kwam Telstar op 3-0. Cambuur kreeg de bal niet het eigen strafschopgebied uit waarna Frank Korpershoek de bal van dichtbij kon binnen werken. Een dikverdiende en terechte voorsprong waar Cambuur niets op af te dingen had.

Na de welverdiende thee werd het vrij snel 4-0. Lynen mocht op het Cambuur doel afstormen maar zijn inzet kwam via Mous weer terug. De goed meegelopen Rodny Lopes Cabral kon de rebound binnen werken. Na een uur spelen viel de eerste kans voor Cambuur pas te noteren. Het was wel gelijk raak via Sam Hendriks. Telstar schrok hier niet van en speelde het duel professioneel uit. Dat Matthew Steenvoorden de 4-2 nog kon maken was slechts voor de statistieken.

Op de ranglijst bezet Telstar nu de veertiende plek. De achterstand op plek zeven (Jong Ajax) bedraagt slechts vijf punten. In de vierde periode bezet de ploeg van Mike Snoei na vier duels de derde plek met twee punten achterstand op Almere City. Alles is nog mogelijk in Velsen Zuid!

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen