Oefenwedstrijden

Telstar begint het nieuwe jaar met een overwinning op Sparta

Het debuut als trainer coach van Dick Advocaat in Nederland bij Sparta in de oefenwedstrijd tegen Telstar in IJmuiden trok natuurlijk veel extra toeschouwers naar het stadion, Sparta kwam zelfs met een supportersbus. En het publiek heeft genoten want het werd een vermakelijke wedstrijd waarin Telstar met 1-0 won. Zonder de Luxemburgse international Rodrigues trouwens omdat die heeft aangegeven bij Telstar te willen vertrekken in de winterstop.

Telstar opende voortvarend. Platje had de thuisploeg al na 2 minuten op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet in kansrijke positie ging naast en tien minuten later was spits Novakovic dicht bij een goal, maar hij kopte net naast. Telstar dat uitstekend vroeg druk zette was de betere ploeg in de eerste helft met acties als van Van Ieperen die een corner fraai, maar net naast,  kopte. Sparta kreeg maar een mogelijkheid, doelman De Boer redde fraai op het schot van Ache. De rust, waarin Telstar directeur Pieter de Waard zei dat hij Telstar naar de eredivisie ziet promoveren, kwam met 0-0.

In de tweede begon Advocaat met negen nieuwe spelers. En dat had aanvallend succes, maar vooral voor de verdediging heeft de trainer nog veel werk.  Er werd uiterst zwak verdedigd. Maar aanvallend liep het lekker. Mühren scoorde in buitenspel positie en schoten van Mühren (3x), Zanussi, Marveld, Bronjo en Verhaar werden door De Boer uit zijn doel geranseld en toen hij gepasseerd werd kopte Sno een bal van de lijn. Telstar scoorde via Platje omdat doelman Niehuis zijn schot liet glippen. Een tweede treffer van Platje werd wegens buitenspel geannuleerd. Telstar won en dat was verdiend. Bij Sparta waren de twee Telstar  Mo’s bijzonder opgevallen, ze speelden een voortreffelijke wedstrijd en Sparta had interesse. Maar gelukkig voor Telstar hebben beiden toegezegd na de winterstop te blijven!