Keuken Kampioen Divisie

Tandeloos Telstar opent met nederlaag in Waalwijk

Telstar is het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een onnodige nederlaag. Op bezoek bij RKC Waalwijk verloor de ploeg van Mike Snoei met 1-0. Telstar kreeg in de eerste helft genoeg kansen, maar verzilverde ze niet. In de tweede helft ontbrak het de ploeg aan aanvoer naar de spitsen. De Witte Leeuwen konden niet doorbijten.

Telstar opende het duel in Waalwijk prima. Binnen de minuut kreeg Van Heertum een uitstekende mogelijkheid, echter werd de bal op miraculeuze wijze van de RKC-doellijn weggewerkt. Het nieuwe spitsenduo van Telstar vond elkaar makkelijk, maar het laatste zetje ontbrak. Ryan Seager kreeg een aantal keer de mogelijkheid om af te drukken, maar zijn inzetten waren vaak een prooi voor Etienne Vaessen. De doelman van RKC Waalwijk liet geen zekere indruk achter, maar een flinke test kreeg hij ook niet.

Halverwege de eerste helft kwam RKC licht tegen de verhouding in op voorsprong. Mario Bilate legde de bal af op Emil Hansson. De middenvelder van de thuisploeg liet Telstar-doelman Sven van der Maaten kansloos: 1-0. Telstar probeerde veelvuldig gevaarlijk te worden via de zijkanten. Het nieuwe 5-3-2 systeem leek zijn vruchten af te werpen, maar toen de thuisploeg doorkreeg dat daar het gevaar vandaan kwam werd het tactisch iets anders neergezet. Backs Cabral en Brito werden eerder opgepakt, waardoor de aanvoer van de bezoekers aan banden werd gelegd. Telstar kreeg in het restant van de eerste helft geen voeten meer aan de grond.

Zonder mutaties ging de ploeg van Mike Snoei in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Senne Lynen leek hem al snel gevonden te hebben, echter mistte zijn poging precisie. Telstar had het meeste balbezit, maar deed daar weinig gevaarlijks mee. Na een kleine tien minuten viel de treffer toch. Een vrije trap werd bij de tweede paal binnengekopt, alleen werd het doelpunt afgekeurd. In de fase die volgde vergaten de Witte Leeuwen vergaten zichzelf te belonen.

In het laatste deel van de wedstrijd werden de ruimtes groter. Telstar liet geen tanden meer zien en RKC Waalwijk werd wel gevaarlijk, maar vond een aantal keer Telstar-doelman Van der Maaten op het pad. Met name de redding op de inzet van Mario Bilate was van grote klasse. De keeper leek onzeker te beginnen aan de wedstrijd, maar naar mate de tijd vorderde, groeide hij.

Telstar start seizoen 2018-2019 teleurstellend met een 1-0 nederlaag. Volgende week wacht het thuisduel met MVV Maastricht.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.