Swen van Kruiselbergen: “Het begint bij DSK weer op selectievoetbal te lijken.”

Ga er maar aan staan; als 24-jarige aan het roer staan van zaterdag vierdeklasser DSK. Swen van Kruiselbergen is sinds dit seizoen de hoofdtrainer van de club uit Parkwijk en de samenwerking bevalt zo goed dat beide partijen besloten hebben om ook volgend seizoen hiermee verder te gaan.

Nadat vorig seizoen de zondagselectie uit elkaar viel, besloot DSK om dit seizoen alleen een team in te schrijven in de zaterdagcompetitie. Aan de beginnende hoofdtrainer Swen van Kruiselbergen de schone taak om DSK in rustiger vaarwater te brengen. Tot op heden lukt dat uitstekend en de club en de trainer zijn zo te spreken over de samenwerking dat besloten is deze met een jaar te verlengen.

“Ondanks dat de resultaten nog niet zo aansprekend zijn, is de club tevreden,” legt Van Kruiselbergen uit. “Het was aan het begin van het jaar een beetje chaotisch, maar nu langzaam gaat het steeds beter en zijn we zelfs al aan het bouwen voor volgend seizoen. Er komen jongens terug en het krijgt allemaal wat vorm. Het begint gelukkig allemaal weer op selectievoetbal te lijken.”

De laatste jaren waren er wat incidenten te betreuren bij DSK, maar ook wat dat betreft heerst er nu rust. “We zijn daar echt druk mee bezig geweest. De uitstraling van de club wilden we in een beter daglicht zetten en dat lukt nu. Het zijn soms wat heetgebakerde jongens, maar het gaat de goed kant op,” zegt hij met een knipoog. “Het is een jonge groep en daarom wilde ik graag nog een jaar door.”

Ondanks zijn jonge leeftijd is er respect voor de trainer. “Ik ken al die jongens, maar het gaat heel goed. In de kantine ben ik een vriend, maar op het veld ben ik de trainer. En zo moet ook mijn broertje nu naar mij luisteren,” lacht hij. “Het was zonde om dit te stoppen, dus het is leuk om nog een jaar door te gaan.”

Tekst: Martijn Prinsen