SVW ’27 niet bij machte om de laatste strohalm te pakken tegen Roda’23

In poule D van de MidWest Cup stond alleen nog de wedstrijd tussen Roda’23 en SVW’27 op het programma. VVH Velserbroek zou doorgaan als SVW niet met een verschil van vier doelpunten van Roda zou winnen. De kansen waren er maar SVW was niet bij machte om deze laatste strohalm te pakken.

Eerste helft

Met name de beide doelmannen, Daan Stevens aan de kant van Roda en Jesse Bellekom bij SVW, pakte de hoofdrollen in deze laatste poulewedstrijd. Vooral in de eerste eerste helft waren er aan beide kanten genoeg kansen om de score te openen. De bezoekers zakte ver in bij balverlies en liet Roda rustig opbouwen. Wanneer er dan wel eens eerder druk werd gegeven kwamen hier vaak ook direct kansen uit. Zo onderschepte Roy Dekker een bal op de helft van de thuisploeg en bediende Marouane Koubaa die op zijn beurt de voet van de doelman vond.

Halverwege de eerste helft leek het 1-0 te worden door paniek voor de deur bij Jesse Bellekom. Een voorzet vanaf rechts ging over de doelman heen en belandde bijna via zijn eigen verdediger achter de doellijn. Bellekom kon nog net op tijd redding brengen. Andere kansen voor SVW waren er voor Michael van der Zande die zijn goal afgekeurd zag worden en Dylan Bekkum Marks en Roy Dekker vonden wederom de sluitpost op hun inzet. De grootste kans voor Roda kwam van de voet van Lennart Rust die het eindstation was in een aanval waarbij drie tegen drie een doelpunt zou moeten opleveren, ware het niet dat Rust naast wist te schieten bij een 100% kans.

Tweede helft

In het tweede bedrijf leek SVW nog even aan te zetten. De duels werden wat steviger aangepakt en de druk werd opgevoerd. Desondanks waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Justin Groenen kreeg twee goede acties niet gepromoveerd tot doelpunt Een schot voorlangs en van een meter of twintig in de handen van de doelman. Aan de andere kant vond Wessel Staal voor de verandering de keeper en zag Luke Dekker zijn tikje, die eindelijk eens langs Daan Stevens ging, nog weggewerkt worden door een laatste man.

Pas in de laatste tien minuten viel het doek definitief voor de club uit Heerhugowaard. Jesper Hottentot stak op de brommer de helft van SVW over langs de rechterkant van het veld. De voorzet op Ivo Leliveld kon tot corner verwerkt worden. De corner die hierop volgde leverde in eerste instantie niets op maar nadat deze opnieuw ingebracht werd was het Hottentot die met het hoofd kon binnenwerken.

Roda’23 was al zeker van de knock-out fase, VVH gaat als nummer 2 in poule D door naar de loting.

Foto: Voetbal in Haarlem

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.