Oefenwedstrijden

SVIJ wint toernooi Velsenoord

Een leuk succes voor de mannen van Nico van den Berghe en Harm Kamstra. “Het is altijd leuk om zo’n toernooi in de voorbereiding te winnen, maar we zitten nog niet op de helft van wat ik wil zien” tempert Nico van den Berghe meteen de euforie binnen de spelersgroep.

“Als staf hebben we goede dingen gezien en kunnen we stellen dat we niet geheel ontevreden zijn met waar we nu zitten in het proces”. “ Ook onze keepers zie je door de intensieve training onder leiding van Richard Koekenbier groeien en dat is mooi, maar nogmaals er moet nog hard gewerkt worden willen we klaar zijn voor de openingskraker van de competitie tegen Waterloo”.

Ook in de finale tegen DEM zaterdag had de staf gekozen voor een wat andere invulling van de ploeg. Zo werd de achterhoede gevormd door centraal achterin Nabil Hussein en Nick Keus en werden de zijkanten ingevuld door Sem Blok en Hassan Al Ikaili. Het middenveld bestond uit Patrick Bruinink, Alex Barzilay en Abdelmajid El Yousfi. Voorin speelden Tim Mensink, Mahmuthan Tamul en Zacharia Saidi. Deze keer dus gekozen voor een klassieke 1:4:3:3 met Remy Heruer in de goal. Waar in andere wedstrijden nog op andere varianten werd geoefend.

De wedstrijd stond onder leiding van Jeroen Groeneveld. Het is toch altijd een genot om één van de betere scheidsrechters uit de regio aan het werk te zien. Het werd dan ook een heerlijke sportieve wedstrijd, waar deze leidsman lekker liet voetballen en nauwelijks hoefde op te treden. Voetballers voelen dat ook altijd prima aan en daardoor kreeg het talrijke publiek een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld.

Een dominant SVIJ speelde snel en goed voetbal, natuurlijk ging er weleens wat mis, maar er werd als team hard gewerkt. Beide ploegen kregen wat kleine mogelijkheden, maar voor de rust werd er niet gescoord. Ook omdat beide doelmannen erg attent waren en scoringskansen wisten te pareren.

Na de rust met Dylan Lemm en Richard van Vondelen werd SVIJ wat effectiever en kwamen er kansen voor Bruinink en Tamul maar tot de 75ste minuut bleven beide ploegen in evenwicht.
Een slimme steekbal van Barzilay werd op hele knappe wijze door Mahmutan Tamul gepromoveerd tot de 1-0 voorsprong.

Daarna ging DEM onder aanvoering van “good old” Tim Suikerbuyk (blijft een heerlijke voetballer) meer de aanval zoeken. Even leek de gelijkmaker te vallen, maar met ware doodsverachting wierp Nick Keus zich voor de bal. Toch werd het in de 82ste minuut gelijk toen SVIJ niet attent reageerde op een snel genomen vrije trap en DEM wist te scoren.

SVIJ rechtte echter de rug en zag een schitterend schot van Van Vondelen net naast de kruising belanden .Het was een combinatie in de andere volgorde dan de 1-0, Tamul stak nu de bal op Alex Barzilay die fraai de keeper omspeelde en in de 85ste minuut de 2-1 eindstand op het bord zette.

Het bleef nog lang gezellig in de kantine van Velsenoord, waar Jong Hercules de 3de plaats pakte door de thuisploeg met 3-1 te verslaan. Al met al wederom een goed georganiseerd toernooi, zonder incidenten en waar de teams goed hebben kunnen oefenen.