Zaterdag 4e klasse D

SVIJ door zege op Stormvogels de baas van Sportpark Zeewijk

Ook de tweede Zeewijkderby van dit seizoen is een prooi geworden voor SVIJ. Net als tijdens de eerste burenruzie dit seizoen zegevierde SVIJ met 1-0. Op het moment dat een treffer van Stormvogels in de lucht hing, sloegen de bezoekers toe. Door de zege is nog niet duidelijk wie deel mag nemen aan de nacompetitie. Maandag wordt het duel DEM – Bloemendaal ingehaald en kan de eindstand worden opgemaakt.

SVIJ-trainer Peter Barzilay kende de nodige personele problemen en was genoodzaakt de 39-jarige Maarten Huijer en de 42-jarige Herman van der Meij van stal te halen. Dit bleek geen verzwakking en zorgde zelfs voor de nodige rust in het spel. Maarten Huijer had al na een uur spelen last van kramp, maar speelde het duel op karakter uit.

De eerste mogelijkheid was na een kwartier spelen voor SVIJ. Herman van der Meij ontsnapte aan buitenspel, maar zag zijn schot totaal mislukken. Verder was er tot op dat moment niet veel te beleven. Veel lange ballen en een scheidsrechter die niets toe liet en lange toespraken hield zorgden voor weinig spektakel.

Stormvogels - SVIJ - Voetbal in Haarlem
SVIJ won de Zeewijkderby met 0-1. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Stormvogels legde na een klein half uur de eerste knappe aanval op de mat. Na een snelle combinatie kon Robin Ulehake de bal aan Wago Matitaishvili meegeven. De rechter aanvaller gaf goed voor, echter kon Nick Strijland net niet bij de bal. De thuisploeg kreeg kort daarna een tegenvaller te verwerken. Patrick Bruinink moest geblesseerd het veld verlaten.

Op slag van rust was de grootste kans van de eerste helft te noteren. Een enorm verre inworp van SVIJ-spits Herman van der Meij werd goed ingekopt door Jari Dikker. Germain Ebbeling hield met een knappe redding zijn doel schoon. De teams zochten de kleedkamers op met een de welbekende brilstand.

Direct na rust kreeg Stormvogels een grote kans. Robin Ulehake zag zijn vrije trap echter aan alles en iedereen voorbij gaan. Daarna was het Wago Matitaishvili die net naast het doel van SVIJ-doelman Joey de Jong mikte. Terwijl de 1-0 in de lucht hing, sloeg SVIJ toe. Veteraan Maarten Huijer probeerde het eerst van dichtbij met een omhaal, maar zag zijn tweede inzet wel in het net verdwijnen: 0-1.

Door de achterstand was Stormvogels genoodzaakt met meer drang naar voren te spelen, maar daardoor gaf het achterin meer ruimte weg. Invaller aan SVIJ-zijde Rick Wolfs kreeg mede daardoor een kans op de 0-2. Zijn inzet werd echter geblokt. Aan de andere kant zag Nick Strijland zijn inzet net naast hobbelen.

Tien minuten voor tijd leek Strijland wél de gelijkmaker te kunnen scoren. Hij won het duel van SVIJ-keeper De Jong, maar vergat daarna af te drukken. Hopeloos rolde de bal ver naast. Het restant van deze derby werd gekenmerkt door veel kleine overtredingen. SVIJ kwam niet meer in de problemen en voetbalde de wedstrijd gecontroleerd uit. Vooral Gilian Chen speelde een daarin een belangrijke rol.

Stormvogels-doelman Germain Ebbeling baalde na afloop als een stekker. “Op het moment dat wij op voorsprong moeten komen krijgen we juist een doelpunt tegen. Echt niet te geloven. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest.” De trainer van SVIJ was het daar niet mee eens. “We hadden eerder met 0-2 kunnen winnen dan gelijkspelen,” vertelde hij. “Twee keer deze derby met 1-0 winnen is wel erg lekker hoor,” zei hij lachend terwijl hij met een sigaar aan zijn mond stond. SVIJ is dit seizoen de baas van Sportpark Zeewijk.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse vind je op onze klassenpagina.

Meer foto’s van dit duel zijn te vinden én te bestellen op de website van Cees van Hoogdalem Fotografie