Zaterdag 4e klasse B

SVIJ sterk tegen koploper VVC

Een mistroostig Kap Nou, 11 spelers van SVIJ met een rouwband rond de middencirkel met daartegenover 11 spelers van VVC. Allen de blik naar de grond gericht en de SVIJ-ers denkend aan Arend Eefting, bestuurslid, elftalleider van de veteranen en een stille kracht op en rond het sportpark. Hij overleed afgelopen donderdag plotseling op 72 jarige leeftijd. Het verdriet was groot binnen de club vanwege het verlies van deze op en top SVIJ-er.

Toch was er ook een klein zonnestraaltje, want te midden van al deze mannen stond ook de 4 jarige Raffie van der Ree. De toekomst van SVIJ stormde over het veld om als pupil van de week SVIJ op 1-0 te brengen. Natuurlijk scoorde Raffie en voor SVIJ is het te hopen dat hij in de toekomst nog meer dan zijn vader, moeder en oom gaat scoren.

De nummer 1 tegen de nummer 8 ontpopte zich als een strijd die de eerste helft vooral op het middenveld werd gespeeld. Beide ploegen hielden het speelveld klein en probeerden echt te voetballen. SVIJ nam daarbij risico door met ruimte in de rug te spelen, terwijl VVC beschikt over bloedsnelle aanvallers. Mede door een heel attent keepende Remy Heruer, kon de lange bal van VVC er steeds uitgehaald worden. Zonder anderen te kort te doen werkte het middenveld met Bruinink, Barzilay en Boutalek zich een slag in de rondte en wisten veel de bal te veroveren. VVC kwam niet in hun spel en dat leidde tot frustraties. Kansen waren er eigenlijk gedurende de eerste helft nauwelijks, wel spanning en wat kleine mogelijkheden. Het was wel duidelijk dat kansen alleen zouden komen door omschakelmomenten.

De tweede helft startte totaal anders vanaf de aftrap lanceerde Mo Boutalek, Kevin van Leeuwen die op onnavolgbare wijze de keeper van VVC kansloos liet 1-0. Lang kon SVIJ niet genieten van de voorsprong want na 2 minuten scoorde VVC inderdaad vanuit een omschakelmoment de 1-1. De voorzet vanaf de linkerkant kon door Heruer niet goed verwerkt worden en bij de 2de paal kon Donny van Zandwijk intikken.

SVIJ werd sterker had het middenveld goed in handen en bleef ook verdedigend goed staan. Een goed dieptepass van Rowan van Eik, zette in de 70ste minuut Kevin van Leeuwen weer alleen voor de keeper en wederom rondde hij bekwaam af. VVC paste de nodige wissels toe en kreeg iets meer de overhand zonder echt gevaarlijk te worden. Dit kwam mede door de wissels van SVIJ trainer Nico van den Berghe, waarbij vooral Robin Ulehake voor nog meer balans zorgde.

Voor VVC werd het pompen of verzuipen. Alle lengte en die hebben zij volop ging naar voren en uiteindelijk in de 85ste minuut kon na een buitenspelsituatie Emile van der Scheur de gelijkmaker binnen koppen. Beide ploegen wilden zich niet bij een gelijkspel neerleggen, maar tot kansen leidde het niet meer. Helaas wel tot wat onregelmatigheden, die door de warrig leidende arbiter, zwaar met rode kaarten bestraft werden, daar waar een vaderlijk gesprek en gele kaarten afdoende waren geweest, want onsportief was de wedstrijd allerminst.

Duur puntverlies voor beide teams, waar VVC vooraf op meer had gerekend en SVIJ op meer had gehoopt. Uiteindelijk was de 2-2 een terechte uitslag.

Met dank aan Peter Barzilay