SVIJ na goede tweede helft naar grote winst op DSK

DSK was voorheen toch een vereniging met een wat dubieus imago. Echter onder leiding van het bestuur, Jan Westerman en vooral trainer Swen van Kruiselbergen is men een andere weg ingeslagen.

Positief, met verzorgd voetbal en natuurlijk wel een klein sausje van de Slachthuisbuurt, is men daar de laatste jaren echt op weg naar een imagoverandering. Een verandering waardoor de club ook weer aantrekkelijk is geworden voor voetballers die van een hoger niveau komen.

Zaterdag mocht DSK aantreden tegen koploper SVIJ. Wat onder leiding van Ronald Vader en zijn assistent Dave Binkhorst staat. Beide ploegen misten door blessures een aantal spelers, uiteindelijk kon SVIJ daar beter mee omgaan dan DSK.

Van beide ploegen mocht verwacht worden dat er fel zou worden begonnen en dat het een aardige strijd op het middenveld zou worden.

Voetbal hangt vaak van louter cliché’s aan elkaar. Hierover kan men vaak lacherig doen, maar toch zaken als scherp beginnen en op de juiste momenten scoren zijn waarheden als een koe.

Maar ja, als trainer sta dan wel in je hemd als SVIJ na een corner van Gilian Chen direct door een strak schot van Mitchel Geeven binnen een minuut op 1-0 komt.

Het is ook niet altijd een voordeel om snel te scoren. Want bij SVIJ kwam een vorm van lankmoedigheid in de ploeg, waar DSK gedurende de eerste helft niet van wist te profiteren. Bij SVIJ werd in een heel laag tempo gespeeld en veel slordig balverlies geleden. De laatste 10 minuten voor de rust leek DSK een optisch veldoverwicht te krijgen. Zonder dat SVIJ keeper Remy Heruer overigens ook maar 1 keer getest werd. SVIJ stelde er een paar halve kansen tegenover, waarbij Patrick Bruinink twee keer ongelukkig in de eindfase was.

45 minuten kunnen soms erg lang duren en misschien was het wel een geluk dat er geen toeschouwers mochten worden toegelaten. De mensen die er toch waren en van achter de hekken in auto’s de wedstrijd schuilend voor de vele regen wilden bekijken werden door de overijverige handhavers weggestuurd.

Hoe anders was de tweede helft en dan begonnen we meteen met het cliché scherp uit de kleedkamer komen. SVIJ was meteen bij de les. Vanaf de aftrap was het een perfecte opening van Nabil Hussein die door Mitchel Geeven met een prima kopbal achter DSK goalie Bart Muller werd gekopt.

Twee slechte beginmomenten van DSK betekende dus 2-0 voor SVIJ. De thuisclub werd steeds sterker en uit een strakke corner van Tim Mensink wist Alex Barzilay in de 61e minuut de 3-0 hard binnen te koppen. Het verzet van DSK was gebroken. Helemaal toen Gilian Chen een corner in 1 keer wist binnen te draaien, zodat na 66 minuten de 4-0 op het scorebord verscheen.

SVIJ kreeg alle ruimte om lekker te voetballen en maakte hier ook gretig gebruik van. Een schitterend schot van Jeffrey Heijne verdween achter keeper Muller. Helaas constateerde de uitstekende scheidsrechter Niels van de Koekelt hinderlijk buitenspel. Toch was de koek nog niet op. Een verre uittrap van Remy Heruer zette Mitchel Geeven 1 op 1 met de DSK keeper en dat moet je bij deze spits niet doen 5-0 dus in de 74ste minuut.

Het slotakkoord was voor aanvoerder Alex Barzilay. Na een perfecte combinatie met Mitchel Geeven scoorde hij in de 88ste minuut de 6-0 eindstand.

Een matige eerste helft, maar een goede tweede bezorgde SVIJ een ruime verdiende overwinning. Voor DSK is er nog wel wat werk aan de winkel want twee goals direct na de aftrap tegen krijgen en drie goals uit een corner, dat moet beter kunnen.

Verslag: Peter Barzilay

Foto: Elsa Peters