SVIJ herpakt zich tegen THB

In poule I van de MidWest Cup was slecht één wedstrijd gespeeld dus alles is hier nog mogelijk. SVIJ zondag kreeg bezoek van THB. De wedstrijd leek snel gespeeld te zijn toen de bezoekers na een kwartier met 0-2 voor kwamen. SVIJ herpakte zichzelf en zette de eindstand op 3-3.

Eerste helft

THB begon stukken beter aan de wedstrijd dan de tegenstander. SVIJ speelde rommelig en leed veel balverlies. Mede hierdoor kreeg de ploeg van , de door griep gevelde, Wout Gerrits legio aan kansen. Het eerste doelpunt kwam van de laatste man Dave Agterhof. Zijn goede trap was een rode draad door de gehele wedstrijd. Hij zette de poppetjes op de juiste plaats en bediende de voorhoede met zijn diepe passes. Een gegeven vrije trap op een meter of 30 van het doel schoot hij over de grond binnen. Vijf minuten later schoot Agterhof de bal over de SVIJ doelman heen. Na een half uur spelen konden de gastheren pas iets terugdoen. Een steekpass zette Dylan Lemm oog in oog met de keeper en tekende zo de 1-2 aan. Doordat de kansen van The Haarlem Boys niet afgemaakt werden bleef de ruststand hangen op 1-2.

Tweede helft

Na rust kwam SVIJ beter uit de kleedkamer. De bezoekers hadden zichzelf in de eerste helft uit de wedstrijd gepraat. Bij een verschil van twee doelpunten en het betere spel zou dit nergens voor nodig hoeven zijn. Door het vele commentaar loop je zo tegen een gele kaart op die je later duur kon komen te staan. Stan v/d Ploeg zette zijn ploeg dan ook vrij snel na rust weer op gelijke hoogte met THB. Voor het eerst in de wedstrijd kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Nadat Tom Dohme de linkervleugel zelf had bediend kreeg hij de bal vlak voor het doel weer retour en kon afdrukken. THB dat inmiddels met 10 man op het veld stond kreeg vlak voor tijd nog een vrije trap. Deze kon teruggekopt worden voor de voeten van Brian Wissink, die op zijn beurt de bal in het dak van het doel kon jagen: 3-3

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem