Sven Roomeijer gaat op zoek naar nieuw geluk

De volgende in de trainerscarrousel is Sven Roomeijer. De oefenmeester en HFC EDO gaan na dit seizoen ieder hun eigen weg. Dit heeft niets met de resultaten van dit moment te maken maar meer met het blik op de toekomst.

De 47-jarige trainer begon drie seizoenen geleden aan zijn avontuur bij EDO. De zaterdagtak van de club kwam onder zijn leiding te staan. Roomeijer kwam over van HBC zaterdag. De club waar hij een aantal van zijn spelers naartoe zag vertrekken afgelopen seizoen.

“Het is mooi geweest na drie seizoenen, het is tijd voor iets anders. We hebben fantastische jaren gehad. Ik heb heerlijk samengewerkt met de mensen binnen de club. Ik hou iedereen die uitgevlogen is nog in de gaten en dan zie ik toch dat een hoop mannen het goed doen. Daan Sigerist die naar Swift is gegaan, Rick Olthof die het goed doet met HFC en Alex Bindenga bijvoorbeeld die de minst gepasseerde keeper in Dronten is. Dat zijn toch mooie dingen die uit een mooie groep gasten komen. Het is nu alleen anders geworden. Ik kan het met de huidige groep ook goed vinden maar de sfeer is simpelweg anders dan voorheen. Dat is niet negatief maar ik heb besloten in goed overleg met de club dat ik mijn geluk ergens anders ga beproeven”, aldus Sven Roomeijer.

Marco Dorgelo kan het verhaal van Roomeijer alleen maar bevestigen en aanvullen met de woorden, “De tijd met Sven was perfect. Hij heeft het prima gedaan. het vlaggenschip kreeg hij voor zijn voeten gegooid en daar heeft hij met een ervaren geroutineerde ploeg gewerkt. Nu een is het jongere ploeg en dat is anders maar wij zijn nog steeds zeer tevreden.”

Zowel voor EDO als voor Roomeijer staan de aanbiedingen in de rij op hen te wachten. EDO blijkt nog een geliefde club te zijn volgens Dorgelo want de aanmeldingen stromen binnen. Dinsdagavond heeft de club overeenstemming bereikt met Edward Metgod voor de O-19. Na deze mooie aanwinst mag de club dus direct door met de volgende sollicitaties. Roomeijer kan nog niet veel zeggen over zijn nieuwe avontuur. Er zijn verschillende clubs die zich gemeld hebben dus de verwachting is dat we snel meer hierover zullen horen.