Zaterdag 2e klasse A

SV Zandvoort stijgt ondanks gelijkspel

De wedstrijd van afgelopen zaterdag van Zandvoort en AMVJ had twee gezichten. De eerste helft ging het allemaal nog wel, maar vooral in de tweede helft zat het venijn. Zandvoort had controle maar het laatste deel van de wedstrijd was het niet al te best wat vooral de thuisclub liet zien. Of de straffe wind, die in de lengterichting van het veld stond daar debet aan was, zal waarschijnlijk nooit naar voren komen. De beide ploeg hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

Het was allemaal niet zo best, wat er getoond werd. Zandvoort had weliswaar in de eerste helft de controle maar kon niet een echte vuist maken. Sterker nog, AMVJ kwam bij de eerste de beste counter op voorsprong. Devery Boldewijn kon door opnieuw een onoplettendheid in de verdediging zijn ploeg (op dat moment onverdiend) op voorsprong brengen. Zandvoort liep weer eens achter de feiten aan en moest alles op alles zetten om de opgelopen achterstand minimaal goed te maken.

Ook een noodzakelijke wissel aan Zandvoortse kant hielp niet echt. Nigel Berg moest zich laten vervangen en na de blessure van Nigel Castien, die geblesseerd aan de wedstrijd op de bank begon, was dat de tweede aderlating voor trainer Ted Saunier. Castien was volgens Saunier alleen in uiterste nood inzetbaar. Berg werd door Lesley Loos vervangen. De aalgladde Jesse de Haan zorgde voor het meeste gevaar in de Amstelveense verdediging. In de 32e minuut werd hij net binnen de lijnen van het strafschopgebied door Sil Paddenburg onreglementair ten val gebracht. Scheidsrechter Martijn Kool kon maar één ding doen: fluiten voor een strafschop. De Haan verzilverde zelf deze uitgelezen kans en de ruststand was bereikt.

De 2e helft was het allemaal niet zo best. Beide ploegen probeerden het nog wel, maar van echt oogstrelend voetbal was absoluut geen sprake. De bal kon niet in de ploeg, beide ploegen, gehouden worden en een soort van flipperkastvoetbal op het middenveld, diende zich aan. Saunier zou er het volgende over zeggen: De 2e helft was ronduit zwak! Maar als je dan in de laatste 5 minuten nog 4 kansen krijgt, Jesse de Haan 2, Bud Water 1 en een kopbal van Oliver Rifai om alsnog te winnen moet je dat gewoon doen. Die kansen deden zich pas laat in de tweede helft voor en hadden drie punten voor Zandvoort op kunnen leveren.

Het was echter niet anders. 1-1 was de schamele oogst. Toch klimt Zandvoort, ondanks dit puntenverlies op de ranglijst. Vooral in de middenmoot van de 2e klasse A zijn de verschillen heel klein en door de andere uitslagen klimt Zandvoort van de 10e naar de 6e plaats. Alleen is een uitgelezen kans om op voorhand de nacompetitie voor promotie te halen verkeken. SV Zandvoort moet in de 2e periode sowieso periodekampioen Monnickendam voor zich laten maar ZOB is over Zandvoort heen gegaan en is als 2e geëindigd.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.