Stormvogels wint aan Spanjaardslaan, aan kop in tweede periode.

Stormvogels heeft goede zaken gedaan in de tweede periode. Nadat het zelf won bij Koninklijke HFC en Olympia Haarlem gelijk speelde gaat het nu alleen aan kop in de tweede periode.

In de allereerste wedstrijd van het seizoen klopte de ploeg van Sjaak Lettinga de “Koninklijken” nog met ruime cijfers. In IJmuiden werd het toen 7-0. Nu werd vooraf verwacht dat het verschil niet zo groot zou zijn. Immers was het verschil op de ranglijst voor het duel maar vijf punten.

In de eerste 45 minuten was het met name Stormvogels wat gevaarlijk werd. Thomas Scholten schoot over, Jose Leone kwam HFC doelman Mike Brandenburg tegen en diezelfde Leone schoot in de ballenvanger achter het doel. Voor HFC probeerde alleen Tijn Kaagman het twee keer. Beide pogingen gingen over het doel. Het enige doelpunt wat voor rust viel kwam op naam van Scholten welke makkelijk kon binnen werken na een goede actie van Leone.

Tien minuten na de thee verdubbelde Stormvogels de voorsprong. Leone gaf de bal een slinger naar de tweede paal. Brian Ezeoke legde de bal goed terug en Patrick Krop kon binnen werken. Brandenburg redde ook nog twee maal prima op een inzet van Krop. Het jeugdige HFC (drie man uit 2003) kon zelf maar moeilijk gevaarlijk worden.

Na de gedwongen pauze, scheidsrechter Bogards moest even aan een blessure behandeld worden, werd het voor de neutrale toeschouwer pas echt een leuke wedstrijd. Met nog tien minuten te gaan snelde Douwe Rutgers zich richting Stormvogels doel. Zijn inzet verdween in het zijnet. Nog geen minuut later was het ineens 0-3 door invaller Huseyin Yilmaz. Krop zag zijn inzet van richting worden verandert en tekende zo voor de 0-4. Hierna vond Stormvogels het wel prima en was het de beurt aan HFC. Tijn Kaagman zorgde voor de 1-4 en niet veel later maakte Rutgers ook nog de 2-4. Maarten van Rijckevoorsel raakte in blessuretijd zelfs nog de lat want als die er nog in was gegaan was het in de laatste paar minuten nog billenknijpen geweest voor Lettinga en consorten.

De uitslagen en stand van de zaterdag 3e klasse A vind je op onze competititiepagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem