Stormvogels pakt de draad weer op

Stormvogels verloor haar laatste 3 wedstrijden en scoorde daarin niet. Zouden zij het scoren verleerd zijn was voor aanvang van de wedstrijd tegen ZSGOWMS op sportpark Zeewijk de vraag. Met een prima 4-0 overwinning lijkt het erop dat de IJmuidenaren de draad weer hebben opgepakt.

In de beginfase van de wedstrijd creëerde Stormvogels wat mogelijkheden, maar de eerste echte kans was voor de bezoekers. Kort daarna raakten Yassine Mahmoudi van ZSGOWMS en Thomas Schoten elkaar in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Nerlich wel erg gemakkelijk naar de penaltystip wees. Thomas Scholten wist wel raad met had kadootje, 1-0. Daarmee was de ban gebroken en werden de Amsterdammers een prooi voor de thuisploeg. Joey Wolthuis kreeg de kans om te scoren maar was te gehaast. Toen Stormvogels-keeper Germain Ebbeling na een half uur een verre uittrap de diepte in schoot was Gregory van Nieuwkoop er als de kippen bij om tussen twee verdedigers in met een lob Jayson Sambo het nakijken te geven en zo op mooie wijze de 2-0 op het scorebord te zetten.

Na rust had Stormvogels de ijskoude wind tegen en daarin voetbalden zij beter. De hekkensluiter kon daar weinig tegenover stellen. Op het hele uur kwam Stormvogels op 3-0 door Thomas Scholten op aangeven van de niet zelfzuchtige Gregory van Nieuwkoop. Even later scoorde de thuisploeg de 4-0. Een afstandsschot van Rowan van Eijk vloog binnen, waarbij Jayson Sambo niet geheel vrijuit ging. Stormvogels kreeg in het vervolg de nodige kansen om de score uit te bouwen. Danny Blok wilde zelf scoren maar zag Gregory van Nieuwkoop, die geheel vrijstond in de 16 meter, over het hoofd. ZSGOWMS kreeg de kans om te scoren uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar Yassin Ouhadou schoot over.

Na afloop was trainer Sjaak Lettinga een tevreden man. Er was weer gescoord en dat stemde hem zeer tevreden ondanks dat de score hoger had kunnen uitvallen. “Drie wedstrijden niet scoren is toch een dingetje. Niet voor mij, maar voor de spelers. Het gaat toch tussen de oren zitten”.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras
Foto: Archief Voetbal in Haarlem