Stormvogels neemt de punten mee uit Schalkwijk

Stormvogels is het tweede gedeelte van de competitie goed begonnen. De IJmuidenaren wonnen met 1-2 bij United/DAVO. Vooral het eerste doelpunt van de bezoekers was op zijn zachtst gezegd discutabel te noemen. 

Het was koud, maar het waterige zonnetje maakte dat het een heerlijke middag was om de tweede helft van de competitie te beginnen. Nadat eerst Melvin Halsema namens de thuisploeg de keeper van Stormvogels had getest schoot Berry Willemse voor de bezoekers hoog over. Niet lang hierna kwam het moment waar nog lang over gepraat zou worden. Scheidsrechter Van der Elst floot voor een overtreding en wees, tot verbazing, naar de strafschopstip. United/DAVO protesteerde hevig en wees naar de afdruk in het gras. Dat deze buiten de zestien was overtuigde de leidsman niet. Thomas Scholten schoot de strafschop achter Vincent Hofman. Het was aan diezelfde Hofman te danken dat de rust met 0-1 gehaald werd na reddingen op een schot van Danny Blok vlak daarna een inzet van Brian Ezeoke.

Na de thee ging het spel op en neer. Een goede actie van Scholten belandde op de vuisten van Hofman en Ezeoke zag zijn schot net naast gaan. Het was wachten tot het laatste kwartier van de wedstrijd. Via Jose Leone kwam Stormvogels op 0-2. Heel United/DAVO dacht aan buitenspel maar de geblesseerd op de grond liggende Pascal Dams hief deze op. Dams kon niet meer verder en dat betekende dat de thuisploeg met tien man de wedstrijd zou eindigen. Trainer Sjoerd Hamann had immers al drie keer gewisseld. Met een man minder kwam United/DAVO toch terug tot 1-2. Een goed actie aan de rechterkant van Jeffrey van den Berg gaf de verder onzichtbare Donny Verdam de mogelijkheid om de aansluitingstreffer binnen te schieten. United/DAVO probeerde nog een klein offensief te forceren maar de bal viel elke keer net niet goed. Voor Stormvogels schoot Scholten nog hard op de paal maar gescoord werd er niet meer.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem