Stormvogels heeft een drukke week voor de boeg

Zaterdag derdeklasser Stormvogels kan de borst natmaken. De drie duels voor de MidWest Cup zijn tegen sterke tegenstanders. Vanavond wordt er om 20.00 uur afgetrapt in Hoofddorp tegen het eerste zondagteam van de plaatselijke SV.

Op de vraag of Stormvogels er klaar voor is, geeft de trainer van de IJmuidenaren een twijfelend antwoord. “Nee, eigenlijk niet. Het is onze tweede oefenwedstrijd.” Zijn equipe speelde eerder al een oefenwedstrijd tegen de reserves van ODIN ’59 uit Heemskerk en heeft dus al wedstrijdmeters in de benen. “Een paar jongens zijn ook nog op vakantie, dus het gaat mij met name om de minuten maken,” aldus Sjaak Lettinga.

Lettinga kent weinig mutaties in zijn ploeg in vergelijking met de vorige jaargang. “Het is bij ons redelijk rustig geweest,” omschrijft hij de zomerperiode. “Er zijn wat jongens weggegaan die tussen één en twee inzaten. maar van mijn basisteam is eigenlijk iedereen wel gebleven. Er zijn ook niet spectaculair veel nieuwe spelers bij.”

“We spelen deze week ook nog op donderdag, zaterdag en zondag, dus we hebben een redelijk druk programma.” Donderdag en zondag komt zijn ploeg in actie tijdens het Hannie Spronktoernooi bij Velsen. Zaterdag is Stormvogels gastheer van het eigen Zeehaven Zilveren Trawlertoernooi.

Het programma van de MidWest Cup vind je hier.
Het programma van de toernooien vind je hier.

Foto: Facebook VV HBOK