Stormvogels aast op promotie

IJmuiden. De boodschap was glashelder en liet niets te raden over. ’’We gaan er dit seizoen voor,’’ sprak Stormvogels-voorzitter Nico Stoker, vlak na de finale van het Hannie Spronk Toernooi bij Velsen op een overvol terras waar een paar Stormvogels beleidsbepalers elkaar hadden gevonden en genoten van een biertje. Stoker zag zijn vlaggenschip zeer verdienstelijk opereren (2-0 verlies) tegen het drie klassen hoger spelende Velsen. Fysiek en mentaal oogde de ploeg van debuterend trainer Patrick Krop sterk.

Op het Zeehaven Zilveren Trawlertoernooi zaterdag streden drie ploegen om de hoofdprijs. E.D.O., V.V. IJmuiden en Stormvogels natuurlijk. V.S.V. zegde een paar uur voor het toernooi af en IJmuiden en E.D.O. traden aan met veredeld jeugdteam. Voornamelijk vanwege een strandtoernooi in IJmuiden. Wat meteen opviel: de hoofdtribune heeft onlangs een prachtige make-over gekregen. Een nieuw dak en een fikse verfbeurt geeft de tribune een frisse uitstraling. De klaverjasclub begint ook weer begin september na een gedwongen stop van 1, 5 jaar. Kortom: de vereniging van juni 1912 staat, net als alle andere amateurclubs in de regio, te popelen om weer voor 100% open te gaan. Een aantal damesploegen en een paar Walking Football teams complementeerden het deelnemersveld.

‘’Wil je een hamburger bon of een vis bon?,’’ die vraag kreeg debuterend trainer Patrick Krop voorgelegd. ’’Je bent hier wel in IJmuiden hoor,’’ voegde een clublid hem nog even toe met een knipoog. Patrick Krop glimlacht en heeft het zichtbaar naar zijn zin in IJmuiden, al plaatste hij wel een kritische kanttekening bij het toernooi. ’’Mijn middag is verziekt. V.S.V. dat een paar uur van te voren afhaakt en IJmuiden en E.D.O. die met onder 19 en onder 23 ploegen spelen. Dat was zeker niet de bedoeling. Heel jammer en dat allemaal vanwege een toernooi op het strand. Dat wisten ze toch al lange tijd? Maar goed: volgend seizoen gaan we dat anders invullen,’’ aldus de voormalig topscorer die in zijn nopjes is met zijn selectie.

Krop: ’’Klopt, ik kan kiezen uit 24 spelers en met zeven nieuwe spelers gaan we er voor,’’ poneert hij hoopvol.. ’’Twee jongens weer terug van Velsen en twee jongens van IJmuiden er bij. Ik ben dan ook een zeer tevreden mens,’’ aldus de sportleraar die uitermate tevreden was hoe zijn ploeg vorige week tegen Velsen acteerde.

’’Vooral verdedigend hebben we toen onze taken prima ingevuld. Aan dat aspect had ik veel aandacht geschonken. Komt bij dat wij nog maar twee weken bezig waren en Velsen een week voor hun competitiestart zat. Dat gaf ons dus een zeer goed gevoel,’’ concludeerde Krop die uiteraard in Olympia Haarlem een geduchte concurrent ziet. Krop: ’’Olympia heeft op alle posities kwaliteit lopen en of het een ingespeeld team is, weten we al vroeg want al in de tweede ronde komen ze bij ons op bezoek. Daarnaast denk ik aan A.D.O. 20 en D.E.M. en vlak K.H.F.C. niet uit. Die kunnen optimaal gebruik maken van hun onder 23 team,’’ weet Krop die zich als een vis in het water voelt in IJmuiden.

Patrick Krop sluit af: ‘’Ik heb voor een jaar getekend en heb de intentie hier langer te blijven. Dat heeft de club trouwens ook al uitgesproken. Ik bouw nu rustig op want ik ga nu geen spelers over de kling jagen, zo vlak na hun vakantie maar tegen Velsen bleek dat we er conditioneel al goed voor staan en dat doet mij deugd.’’

Hans Akkerman