O-23 Cup

Sterk United/DAVO door zege op Bloemendaal naar finale O-23 Cup

De eerste finalist van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup is bekend. De talentenploeg van United/DAVO heeft zich door een ruime 5-0 overwinning op Bloemendaal geplaatst voor de eindstrijd op 10 juni. Levy van Nispen scoorde maar liefst drie keer.

De ploeg van Sjoerd Hamann en Niels van Buuringen liet er vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Mario de Vries geen gras over groeien. Bloemendaal werd opgejaagd en bijna ieder duel werd door de United/DAVO gewonnen. Het tempo in de wedstrijd was hoog en de bal ging bij de thuisploeg snel rond. Opvallend was dat United/DAVO met zo goed als hetzelfde elftal als de vorige wedstrijden speelde, terwijl Bloemendaal flinke wijzigingen had doorgevoerd. Trainer Frank Drogtrop legde het uit: “We wilden een aantal andere jongens de kans geven.” Zo zat O-23 Cup-topscorer Floris van Dam verrassend genoeg niet bij de selectie.United/DAVO - Bloemendaal - Voetbal in Haarlem

United/DAVO schoot uit de startblokken en na drie minuten was het eerste gevaar te noteren. Rachid Harraou zag zijn schitterende vrije trap de lat schampen. Kort daarna was het wel raak. Levy van Nispen werd de ruimte ingestuurd en kon alleen op Bloemendaal-doelman Daan Kamp aflopen. Van Nispen bleef rustig en schoot de 1-0 binnen. Friso Jager probeerde het aan de andere kant met een schot, maar zijn poging was te zacht.

Halverwege de eerste helft verdubbelde de thuisploeg de score. Frencel Lewis kon van dichtbij binnenwerken, maar Bloemendaal dacht aan buitenspel. Scheidsrechter De Vries keurde het doelpunt na kort overleg met zijn assistent goed. Nog voor rust leek United/DAVO het duel te beslissen, echter werd het doelpunt van Fouad Malloul dit keer wel afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust probeerde Bloemendaal aan te haken, maar al snel bleek United/DAVO echt te sterk. Na mogelijkheden voor Frencel Lewis, Foaud Malloul en Daniël Abera voor de thuisploeg, kreeg Bloemendaal halverwege de tweede helft de grootste mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Wouter Snel zag zijn vrije trap tot zijn teleurstellingop de paal belanden. Daarna was de pijp voor de bezoekers leeg.

Levy van Nispen schoot tien minuten voor tijd op schitterende wijze de 3-0 binnen. De spits kreeg de bal op de punt van het strafschopgebied in bezit en schoot snoeihard diagonaal en via de binnenkant van de paal binnen. Vlak daarna scoorde de ijverige spits zelfs zijn derde treffer van de avond. United/DAVO-doelman Thijs Hofman verzorgde de assist middels een uitstekende uittrap. Het slotakkoord was voor Foaud Malloul. Hij zag eerder een treffer worden afgekeurd, maar zette zijn naam nu wel in de boeken. De aanvaller promoveerde een hoekschop met zijn hoofd tot treffer.

Ondanks dat Bloemendaal als één van de favorieten voor de eindoverwinning van de ViH O-23 Cup werd gezien, was United/DAVO een maatje te groot. Sjoerd Hamann was na afloop dan ook zeer tevreden. “Deze overwinning was voor Otto,” zei hij. “We speelden de eerste helft echt goed. Er werd hard gewerkt en de bal ging snel rond.” In de finale – op zaterdag 10 juni – treft zijn team de winnaar van de andere halve finale. IJmuiden en VEW maken op 28 maart uit wie de tegenstander wordt.

Alle uitslagen en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze klassenpagina.