Stefan Ebbeling is op de weg terug

Het seizoen kon voor Stefan Ebbeling niet slechter beginnen. Al voor de eerste competitiewedstrijd kreeg hij te horen dat hij voorlopig niet meer in actie zou komen voor zijn club RCH. Na een harde tackle bleef hij veel last houden van zijn knie. Er werd lang gedacht aan een gescheurde kruisband en er moest een MRI-scan aan te pas komen. Na een aantal goede foto’s bleek het niet te gaan om een gescheurde kruisband, maar ‘slechts’ om een scheurtje in de meniscus.

Voor de 28-jarige Ebbeling was het wel even moeilijk om te accepteren dat hij niet kon voetballen, maar hij heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Drie weken geleden heeft hij met succes een operatie ondergaan in een privékliniek en zoals het er nu naar uitziet zal hij na de winterstop weer proberen aan te sluiten op het trainingsveld. “Ik train nu alweer in de sportschool, omdat mijn benen eerst echt weer sterk moeten worden. Ook probeer ik fit te blijven, waardoor ik hoop dat als mijn blessure over is, ik weer zo snel mogelijk volledig kan aansluiten.”

RCH bezit momenteel een tweede plek in een competitie die wekelijks een andere top 5 kent wegens het minimale puntenverschil. Volgens de Haarlemmer is er veel mogelijk met dit team en in deze competitie. “Ik denk dat Spaarnwoude en Germaan/de Eland echte concurrenten zijn. Die laatstgenoemde hebben we zondag met 2-1 verslagen en ik hoop dat ik er tegen Spaarnwoude weer ben,’’ aldus de middenvelder. Ebbeling hoopt dat hij na een aantal trainingen weer kan aansluiten bij de wedstrijdselectie en staat te popelen om weer van start te gaan.

Tekst: Daan Schoonderwoerd