Statistieken geven verkeerd beeld van VVH-Zwanenburg

Vier rode kaarten en een uitslag van 0-4. Als je dit leest moet je wel een knotsgekke wedstrijd gemist hebben toch? Op sommige fronten was het misschien soms gek maar verder een vrij normale wedstrijd waarbij de sportiviteit van beide ploegen naar elkaar groot was.

Jeroen de Vries had aardig wat aanpassingen moeten maken in zijn ploeg. Schorsingen, blessureleed en vakanties waren hier de oorzaak van. VVH verkeerd op het moment in een behoorlijke dip, de ploeg wist slechts één van de laatste vijf wedstrijden te winnen.

Zwanenburg verloor slechts één van de laatste vijf wedstrijden, alleen de Kennemers wisten te winnen van de Zwanenburgers. De Kennemers en Bloemendaal klinken als de favorieten in deze klasse maar Zwanenburg zal er alles aan doen om de aansluiting te houden bij de nummers 1 en 2.

VVH begon vol goede moed aan de wedstrijd. Hoog druk zetten moest het de bezoekers moeilijk gaan maken. De eerste kans kwam uit een vrije trap voor Zwanenburg. Niels Oostwouder kopte maar net over. Aan de andere kant kopte Jeffrey Kors vanuit een corner goed naar de grond maar helaas voor VVH ook naast. Na een kwartier haalde Koen Vlaming een schot van Joshua von Mauw van de lijn en voorkwam een voorsprong voor Zwanenburg. Namens VVH kreeg Mo Yahyaoui een opgelegde kans om de score te openen. Op zijn wenken bediend besloot hij echter om te snel van een te grote afstand de bal over de uitkomende doelman te spelen. Na deze mislukte actie was het gedaan, niet alleen met het gevoel van Yahyaoui maar niets lukte meer.

Zwanenburg maakte gebruik van de heerlijke passes van het centrale duo. Via Justin Schouten en Nigel Ciebrant werd de voorhoede bediend. Jordy Vierbergen kon zo de 0-1 binnenschuiven in de verre hoek. In de eerste helft werd het ook nog 0-2. Niels Oostwouder kon binnentikken nadat de bal ontvangen werd op de linkerflank vanuit de defensie.

De tweede helft bracht naast nog twee doelpunten alleen nog maar verbazing met zich mee. Niemand had het meer over het spel van beide ploegen. Bij VVH was het gevoel er niet meer en de frustratie nam de overhand. Op die manier werden de kleinste dingen omgezet in grotere problemen. Jeffrey Kors, Donovan Mijnals en Mo Yahyaoui konden zo de kleedkamer op gaan zoeken met een rode kaart op zak. Zwanenburg begreep ook niet goed wat er aan de hand was maar bleef wel zakelijk. Er moest namelijk ook aan het doelpuntensaldo gedacht worden. Nick de graaf en Joshua von Mauw mochten nog scoren nadat er legio aan kansen waren gemist door de bezoekers. Uiteindelijk een 0-4 stand en veel rode kaarten in een uiterst sportieve wedstrijd.

De uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem