Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Springplank Olympia Haarlem weer succesvol

DoorRedactie

mrt 29, 2019

Dat Olympia Haarlem fungeert als springplank voor talenten is de afgelopen tijd al vaker gebleken. Diverse grote namen zijn al toegevoegd aan de selectie maar ook aan de achterkant lopen verschillende weer de deur uit met een profcontract in de zak.

Eerder al tekende Janyro Puperhart een contract in het buitenland en in een eerder bericht konden wij melden dat Joey Salden op stage mocht komen bij Valdres Fotballklubb in de Noorse derde divisie.

De 22-jarige linksbuiten heeft deze stage goed doorlopen en tekende zodoende een 2-jarig contract bij de club. Aangezien de vleugelaanvaller een weg was ingeslagen met Barry Tjeertes om het plezier in het voetbal weer terug te krijgen en te werken aan zijn mentale gesteldheid kwam deze kans redelijk onverwacht. Van Riemsdijk belde Tjeertes dat hij een speler op stage mocht brengen in Noorwegen, of Joey Salden een optie was. Direct doen was het antwoord.

“Gek genoeg heb ik vlak voor deze kans nog een gesprek met Joey gevoerd na de wedstrijd tegen Vogelenzang omdat ik niet helemaal tevreden was. We zijn samen aan het werk gegaan en zaten nog midden in onze doelstelling. Toch heb ik hem voorgedragen en we zouden wel zien hoe ver dit zou komen want als zijn kop goed staat kan hij fantastisch voetballen. En dat heeft hij dus laten zien in Noorwegen” vertelde Tjeertes aan Voetbal in Haarlem.

 

Door Redactie