Jack's League

Spitsen Castien, Lomis en Van der Heijden afwezig bij HFC, Koninkijke wint wel bij DVS ’33

HFC toog zaterdag naar derde divisionist DVS’33 voor het spelen van vier helften van dertig minuten. De spitsen Roy Castien, Jeffrey van der Heijden en Marios Lomis kwamen niet in actie. Dus moesten de treffers van anderen komen. HFC won de eerste twee keer zestig minuten met 1-4 en verloor het andere deel met 2-1. Eindstand 3-5

Oase van rust

Het ambitieuze DVS ’33 in Ermelo heeft veel wat HFC – als de nieuwbouw voltooid is- straks ook heeft. Een mooie tribune en een aparte businesslounge. Ambities om te promoveren naar de Tweede Divisie heeft de club al jaren, maar waar HFC een oase van rust is, waren het bij DVS vaak derden die ook invloed wilden uitoefenen op het aantrekken van spelers en het maken van de opstelling. Bij HFC heerst -in beginsel- een serene rust al kan het geen kwaad als TD Sander Vink alert is op een beschikbare spits en een keeper.

Spitsen

HFC raakte de doelpuntenmakers van afgelopen seizoen kwijt. Mehmet Yuksel speelt voor Jong Sparta, Jordy Hilterman voor Rijnsburgse Boys en Roy Castien was nog niet van de partij. En ook talent Jeffrey van der Heijden is nog steeds niet fit. Marios Lomis kijkt nog uit naar een BV, Mike van den Ban heeft kraakbeenschade aan zijn enkel en ging bij dokter Peters – van Telstar- langs.

De kans is derhalve groot dat Gertjan Tamerus nog even op de deur van Sander Vink klopt om uit te kijken naar een spits.

Goals

DVS ’33 speelde haar eerste oefenwedstrijd en HFC had er al duels met Jong AZ en Jong Ajax opzitten. De opstelling voor de eerste zestig minuten was als volgt. Boer, Hols, Vlak, Hilton, Brandsma, Tros, Noordmans, Heeremans, Hulleman, Panka en Wa Bwanda.

 

zzp-boekhouder-utrecht

Via twee treffers van Jacob Noordmans, en één van John Hilton en één – met het hoofd- van Koen Tros zegevierde HFC met 1-4.

Keepers

Doelman in alle helften was Rens Boer. Een talent dat overkwam van Alphense Boys en in het verleden in de jeugd van Go Ahead Eagles speelde. Mitchel Michaelis kwam tegen DVS ’33 niet in actie. Zijn vervanger Boer is linksbenig, meet 1.95 meter en kende onlangs tegen Jong AZ een ongelukkig moment waaruit een tegentreffer ontstond.

 

Tamerus zal het – voorlopig – met deze twee keepers moeten doen, want de 26-jarige Bob van der Hoek, die overschrijving aanvroeg en mondeling akkoord was over een contract, is nooit gearriveerd in Haarlem. HFC heeft de talentvolle Mikaël Mensink en Xander Kramer nog achter de hand en heel HFC hoopt dat talent Sydney van den Broek weer in actie komt.

Michel

Voor het tweede duel van tweemaal een halfuur kwamen naast Boer deze spelers in actie. Abouseada, Honcoop, Offerhaus, Blijd, Ishizuka, Michel, Reuvers, Holtkamp, Camara Bos en De Fonseca.

De Australiër Jesse Michel scoorde de vijfde HFC-treffer. Het duel eindigde in 3-5.