Zondag 3e klasse C

Spaarnwoude in zwaar weer na nederlaag bij RODA’23

Ondanks een uitstekende start heeft Spaarnwoude een ruime nederlaag moeten slikken bij het hoog geklasseerde RODA’23. Door de verliespartij en de zege van Diemen bij VVH Velserbroek, zakt de ploeg van Edwin Eefting naar de voorlaatste plaats.

Spaarnwoude begon het duel goed. Al na vier minuten opende Don Rutte de wedstrijd in Amstelveen. Toen even later Jorri van der Aar middels een knappe volley de voorsprong verdubbelde, leek Spaarnwoude af te steven op een stunt tegen de nummer twee van de derde klasse C.

Echter werkte de thuisploeg de achterstand voor de rust in zijn geheel nog weg. Niels Vahlkamp scoorde tien minuten voor de thee de aansluitingstreffer en kort daarna volgde de gelijkmaker van Tim Plemper.

Na de rust was RODA’23 de bovenliggende partij en ging het op zoek naar een voorsprong. Halverwege de tweede helft viel de 3-2 door Thimo de Jager. Middels een geplaatste bal liet hij Spaarnwoude-doelman Patrick Kort kansloos. Korte tijd later besliste De Jager het duel door ook de 4-2 op het scorebord te zetten, nadat Melvin Joling zijn inzet eerst op de paal zag belanden. Ook het slotakkoord was voor De Jager. In de slotminuut bepaalde hij sterk de eindstand op 5-2.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.