Spaarnwoude kijkt uit naar duel met Ajax

Zondag vierdeklasser Spaarnwoude werd gister gekoppeld aan een zeer mooie tegenstander voor de eerste knockout-ronde van de KNVB districtsbeker. De club uit Spaarndam gaat het in eigen huis opnemen tegen de amateurs van Ajax. In het dorp is verheugd gereageerd op de loting.

“Dit wordt een makkie he,” reageert trainer Edwin Eefting met een lach. “Een prachtige tegenstander. Je weet dat je in de volgende ronde een tegenstander loot van je eigen niveau of van een hoger niveau. En als het er een is van een hoger niveau, dan maar een mooie club. Dat is dit natuurlijk.” Het eerste zaterdagelftal van Ajax uit Amsterdam komt uit in de Hoofdklasse A.

Eefting - Spaarnwoude - Voetbal in Haarlem
Edwin Eefting, trainer van SV Spaarnwoude (Foto: Rob Joore)

De wedstrijd wordt op zaterdag 22 oktober gespeeld of op een doordeweekse avond de week daarna. “Dat weekend spelen wij de inhaalwedstrijd tegen BSM, dus we moeten maar even kijken wat er gaat gebeuren. We gaan in overleg,” zegt Eefting. Doordat Ajax haar wedstrijden speelt op zaterdag, geldt de regel dat de zondagclub zich moet aanpassen en het duel normaliter aan het eind van de zaterdagmiddag wordt gespeeld. Door het inhaalduel met BSM is hier nog geen duidelijkheid over.

Bij Spaarnwoude is verdeeld gereageerd over de locatie. Sommige spelers speelden liever bij Ajax. “Een aantal jongens schreven al in de groepsapp of we niet op De Toekomst konden spelen. Voor hen natuurlijk een prachtige ambiance. Ik vind het leuker bij ons thuis, want met een beetje geluk hebben we dan een leuke kantineomzet en dat soort zaken. De krenten in de pap!”

Voor Eefting is het de eerste keer dat hij als trainer een team van Ajax tegenkomt. De oefenmeester heeft een reële kijk op de kansen van het halen van de volgende ronde. “De kans dat we winnen is misschien maximaal vijf procent. Maar het is in ieder geval nooit nul. De bal is rond. Daarnaast kun je eigenlijk zo’n duel nooit verliezen. Als je met 6-0 verliest is dat normaal. Dus je kunt het alleen maar goed doen.”

Ajax presteert dit seizoen tot op heden vrij matig in de Hoofdklasse A. De ploeg van hoofdtrainer Jorg Smeets bezet de dertiende plek. Spelers als Stanley Akoy, Stefano Seedorf en Joël Silooy behoren tot de Amsterdamse selectie. Spaarnwoude doet het uitstekend in de zondag vierde klasse D. De ploeg heeft nog de volle score uit de eerste drie duels.

De gehele loting voor de eerste knockout-ronde van de KNVB districtsbeker vind je hier.