MidWest Cup

Spaarnwoude kegelt DSS uit MidWest Cup

In een week tijd is de MidWest Cup klaar voor DSS. De Haarlemmers werden in hun laatste wedstrijd van de poulefase puntloos uit het toernooi gekegeld door Spaarnwoude.

Eerder werd er al verloren van Castricum en VSV (zat). Het zat de Haarlemmers niet mee in de laatste wedstrijd. Bij het eerste fluitsignaal stak de wind behoorlijk de kop op en werd het voetballen lastig gemaakt. Desalniettemin gaf DSS zich niet zomaar gewonnen. De ploeg kwam zelfs op voorsprong. Pieter Kors werd op avontuur gestuurd. De eerder nog gestopte Patrick Kort kwam ver zijn doel uit en zag het schot van Kors in het net verdwijnen.

Heel lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten want vijf minuten later was de stand weer gelijk. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Stephan Clarenburg langs de muur in de hoek binnengeschoten. Op wat kleine kansen na kon Spaarnwoude niet meer gevaarlijk worden. Toch gingen de ploegen rusten met een 1-2 stand. DSS verdediger Bart Duppen pakte nog een doelpunt mee echter kreeg hij de bal door de wind verkeerd op het hoofd en verschalkte zo de eigen doelman.

In de tweede helft leek Duppen zijn foutje goed te maken door een vrije trap laag en hard op Kort af te vuren, hopende op een windhoos. Kort kon half redding brengen en zag tot zijn opluchting de rebound over het doel gaan. Hierna was het klaar voor DSS wat redelijk kon meekomen en helemaal niet zo verkeerd speelde. Een fout achterin werd door de Spaarndammers genadeloos afgestraft. Bob Molenaar kreeg uit het niets de bal in de voeten gespeeld van een concullega maar zijn poging kon nog net gekeerd worden door de sluitpost. Justien Teunissen stond klaar om de herkansing binnen te tikken. Het werd ook nog 1-4, Joost Fokke was het eindstation in een prima aanval. Jorri van de Aar stuurde Stephan Clarenburg diep die even inhield en zo Fokke de bal kon meegeven in de loop.

Voor Spaarnwoude nog alle kans waarbij op 2 september VSV (zat) de volgende is die verslagen moet worden.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.