Spaarnwoude hoopt op slechte dag Ajax

Spaarnwoude maakt zich op voor een bijzondere zaterdag. De zondag vierdeklasser krijgt Ajax op bezoek. Ondanks dat het niet de betaalde tak is, leeft de wedstrijd tegen de zaterdagamateurs van de Amsterdammers enorm bij de club.

“In principe zijn we er klaar voor,” zegt Edwin Eefting. “Niet iedereen is fit. Niels Vink en mijn aanvoerder Ricardo de Herder kunnen niet spelen. Jesse van Riessen is gelukkig wel weer terug.” Drie spelers zijn op de laatste training getest en kunnen spelen. De hoofdtrainer van Spaarnwoude is desondanks erg realistisch. “Ook al waren die twee mannen wel fit, dan zouden we net zoveel kans maken.”

Spaarnwoude kijkt uit naar het duel met de hoofdklasser. “De jongens hebben er heel veel zin in. Ze zijn super gemotiveerd en hebben een enorme drive. Iedereen wil er graag bij horen en daarom heb ik ook een grote groep morgen,” aldus Eefting. Hij gaat er met zijn elftal volledig voor en is tevreden wanneer iedereen er alles aan gedaan heeft.

De club pakt groot uit als Ajax langs komt. Zo is er een barbecue en wordt er springkussen neergezet voor de kinderen. Eefting liep zelf ook nog tegen een probleem op. “We wilden graag dat Ajax in het thuistenue speelt, maar wij hebben zelf ook witte broeken. Er zijn dus nog snel andere broeken ingevlogen,” vertelt hij. “We proberen het als club zo goed mogelijk te doen.”

Afgelopen weekend ging zijn ploeg met 0-3 kansloos onderuit tegen Alliance ’22. Daar is niet te lang bij stilgestaan. “Het deed wel even zeer, maar gelukkig kwam deze wedstrijd er snel achteraan,” zegt hij. “Deze wedstrijd wordt soms benaderd alsof we wel tegen de profs spelen.”

“Het zijn individueel allemaal goede voetballers en ze spelen 4-3-3.” Maar wat Eefting betreft maakt dat allemaal niet zoveel uit. “In de vierde klasse kun je nog wel anticiperen op twee of drie goede spelers, maar het zijn nu elf goede spelers. We moeten allemaal scherp zijn en minimaal honderd procent geven en dan hopen op een slechte dag van Ajax.”

Spaarnwoude staat na de nederlaag op de vierde plek in de vierde klasse D. Ajax vinden we terug op de elfde plek in de Hoofdklasse A. De ploeg won vorige week het uitduel bij Swift met 1-2. De aftrap in Spaarndam is om 17.00 uur.

Het gehele programma van de districtsbeker vind je op onze klassenpagina.