Zondag 4e klasse C

Spaarnwoude doet zichzelf de das om

Minúten leek het te duren. Voor de speelbal van het belendende softbalveld was gehaald door twee seniore vrouwelijke toeschouwers. In die periode van stilstand zag je de concentratie bij de spelers van Spaarnwoude, tot dan toe koploper, wegvloeien. Ze stonden riant voor en dachten het DSS-varkentje wel even te kunnen wassen. Maar tegen de ploeg van Martin van Leuven moet je gefocust blijven. De Haarlemmers begonnen beter te voetballen en versloegen Spaarnwoude uiteindelijk met 2-4.

De wedstrijd begon met een imposante minuut stilte voor de onlangs overleden voorzitter van Spaarnwoude, Edwin Ruijgrok. DSS leek nog wat langer onder de indruk, want de gasten speelden slap en angstig in het eerste half uur. Daar maakte Spaarnwoude dankbaar gebruik van. Eerst rondde Don Rutte beheerst af na een fenomenale steekbal van Stefan Clarenburg, even later had hij de 2-0 op zijn schoen na stevig doorzetten van Tim Visser. DSS-keeper Davy de Back moest alle zeilen bijzetten om redding te brengen. Dat lukte hem niet na 25 minuten voetballen. Een ragfijne voorzet van Joey Hogeboom eindigde voor de voeten van, alweer, Don Rutte: 2-0.

Het besluiteloze DSS zette daar veel te weinig tegenover. Alleen de ijverige Sam van Vliet onttrok zich enigszins aan de malaise, maar verder dan een delicaat stiftje dat maar ternauwernood door keeper Patrick Kort gepakt kon worden kwam ook hij niet. Spaarnwoude was heer en meester. Tot de bal, tot twee keer toe, op het softbalveld terecht kwam en niemand ‘m wou halen. Ineens kantelde de wedstrijd en pakte DSS het momentum.

Drie minuten voor rust kopte de  volledig vrijstaande Jasper Besjes de 2-1 binnen uit een corner. Een kwartier na rust mocht Ruben Roos ongehinderd een afgeslagen vrije trap inschieten voor de gelijkmaker en vijf minuten daarna was het Sam van Vliet die, veel beter tot zijn recht komend aan de linkerflank, de 2-3 maakte.

Vanaf dat moment was het geloof bij Spaarnwoude helemaal verdwenen. De paars-witten kwamen zelfs met tien man te staan toen Hogeboom een rode kaart incasseerde. Hij irriteerde zich mateloos aan de DSS-captain die de bal niet snel genoeg terug gaf voor een inworp en probeerde de bal uit diens handen te schoppen.

Tien minuten voor tijd diende DSS de genadeklap toe. Een vreemd schot van Jasper Besjes eindigde buiten bereik van keeper Kort in de linkerbenedenhoek voor 2-4. Dat Spaarnwoude in de slotseconden nog een rode kaart kreeg was illustratief voor de ineenstorting van de ploeg die door deze nederlaag in ieder geval weet waar het aan toe is in de vierde klasse C.