Keuken Kampioen Divisie

Soap rond transfer Robin Eindhoven, TC Spakenburg wil niet dat hij meetraint in Velsen

Spanning en sensatie bij de transfer van Robin Eindhoven naar Telstar. De Velsense club meldt op haar website  De 22-jarige aanvaller komt per direct over van SV Spakenburg en tekent een contract voor 2.5 jaar.

 

Maar Hugo Bol, lid van de technische commissie van Spakenburg, eiste maandagochtend dat Eindhoven niet zou meetrainen met de Witte Leeuwen. Hij stond maandag dan ook niet op het veld.

Bol geeft aan dat Telstar te vroeg is geweest met het naar buiten brengen van het nieuws. De spits heeft weliswaar een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staan, maar Bol wil wel dat Telstar daar aan voldoet. Het blijkt allemaal te gaan om een verschil van perceptie.

Zaakwaarnemer

,,De begeleiding van Robin interpreteert het anders dan wij”, stelt Bol. ,,Maar als er niets verandert, blijft Robin gewoon bij Spakenburg. Dat is jammer voor hem persoonlijk, maar het is dan niet anders.”

Bol gaf aan dat hij ook Telstar-trainer Andries Jonker op de hoogte heeft gebracht. ,,Ik heb gevraagd hem niet mee te laten trainen, omdat wij nog niet akkoord zijn.”

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Roy Castien

De soap toont gelijkenissen met de overgang die Roy Castien in 2018 leek te maken. Hij was toen dé wekelijkse uitblinker bij HFC en Mike Snoei wilde hem er graag bij hebben. Destijds ketste het af op enkele tienduizenden euro’s, omdat er een ‘zakelijk conflict was tussen HFC en Telstar’.

Hand op de knip

Telstar staat al sinds jaar en dag bekend om een club die goed op de centjes let. Transfersommen aan spelers worden niet uitgegeven. De club vist met name spelers op die het geschonden blazoen willen oppoetsen of gokt op regionale en internationale talenten die in zichzelf willen investeren.

Begroting

Zes maanden geleden maakte voorzitter Pieter de Waard bekend dat vier medewerkers zouden worden ontslagen. ,,Concreet betekent het dat we 300.000 euro uit de begroting halen’’ zei De Waard toen tegen de NOS. ,,Vier medewerkers zijn betrokken en twee vacatures gaan we niet invullen. We lopen kaartverkoop, sponsorinkomsten en horeca-inkomsten mis.”

De contractspelers moeten dit seizoen zelfs hun eigen lunch meenemen naar Velsen-Zuid.

 

Tekst: Peter Brink