Slechte wedstrijd levert HFC wel drie punten op

Jong Vitesse kwam zaterdag op bezoek in Haarlem. Duidelijk werd dat je niet altijd goed hoeft te voetballen om te winnen. Tegen AFC gingen de Koninklijke richting huis met slechts een punt waar het wellicht recht had op meer. Tegen Jong Vitesse was het spel behoorlijk slordig maar leverde het wel drie punten op.

Het zonnetje in het gezicht maakte een hoop goed voor de toeschouwers. Het spel was namelijk niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen zaten niet lekker in de wedstrijd. In de eerste helft was er een licht overwicht voor de Arnhemmers. Dit kwam mede doordat er aan de kant van HFC veel individuele fouten werden gemaakt. In de eerste tien minuten was Vitesse zelfs twee keer gevaarlijk voor het doel van Tom Boks, die een keer redding moest brengen en de tweede inzet over zijn doel zag gaan.

Pas na een half uur spelen leek de ploeg van Gertjan Tamerus wat meer in de wedstrijd te komen. De altijd hardwerkende Wessel Boer zag zijn inzet net naast getikt worden. Vlak voor rust kwam voor de Haarlemmers de grootste kans om op voorsprong te komen. Daniel van Son bezorgde Vitesse doelman Bayazit de nodige problemen met een listige vrije trap. Khalid Tadmine kwam net te kort om te zorgen dat de vrije trap tot doelpunt werd gepromoveerd.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef onveranderd. Halverwege de tweede helft leek Danny Hols de score te gaan openen. Een prima voorzet van Robin Eindhoven was een millimeter te scherp voor Hols en hij moest de bal voorlangs laten gaan. Na het opnieuw inbrengen van de bal besloot Hols het van iets meer afstand te proberen, maar ook zonder het gewenste resultaat. Met nog een kwartier op de klok kwam dan toch de verlossing. Een voorzet van Vincent Volkert landde in de voeten van Khalid Tadmine die behendig draaide en de bal hoog in de touwen schoot.

Gertjan Tamerus was niet tevreden over het spel maar “ik heb liever dit als maar één punt halen bij AFC. Veel jongens die niet in de wedstrijd zaten, accepteren en dan zullen uit een ander vaatje moeten tappen”.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols