Zaterdag 3e klasse B

Slechte tweede helft nekt Overbos (incl. fotorepo)

Het Hoofddorpse Overbos heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen door het inhaalduel tegen Robinhood met 3-4 te verliezen. De ploeg van Maurice Kuijper leidde met 2-0, maar kreeg in de slotseconde van de eerste helft een tegentreffer te verwerken. Na de rust kwam Overbos niet meer aan voetballen toe. Aanvaller Sander Stroo stond lange tijd onder de lat.

Overbos kwam al snel in het duel op voorsprong. Maarten Wels omzeilde de buitenspelval en legde de bal panklaar neer voor Emir Sinanovic. De aanvaller van de thuisploeg rondde beheerst af. Kort daarna kreeg Maurice Kuijper de eerste domper van de middag te verwerken. De oefenmeester kent al de nodige keepersproblemen, maar zag tot overmaat van ramp de 37-jarige Mark Coonen geblesseerd uitvallen. De doelman kreeg last van een spier in zijn bovenbeen en kon niet verder. Omdat Kuijper geen reserve doelman op de bank had zitten, verscheen aanvaller Sander Stroo met een keepersshirt op het veld. Hij trok de handschoenen van Coonen aan en nam zijn plek in onder de lat.

De verdedigers van Robinhood kregen de eerste helft veel te maken met de aanvalsdriften van Jordi Schell. De middenvelder van Overbos was al een aantal keer dicht bij een treffer geweest, maar scoorde na een half uur de 2-0. Terwijl ploeggenoot Wels geblesseerd op de grond lag, legde Jordy Bourgonje uitstekend af op Schell. Met een harde schuiver verdubbelde hij de voorsprong.

« van 12 »

© Voetbal in Haarlem

Vanaf dat moment liep Overbos achteruit en hing de aansluitingstreffer van Robinhood in de lucht. Jeffrey Acheampong zag al een schot voorlangs gaan, maar op slag van rust kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Een schot van Johnny Appiah werd door Usman Taiwo van richting veranderd. Sander Stroo was aan de grond genageld en zag de bal in zijn doel belanden.

Na de rust kwam Overbos niet meer aan het eigen spel toe. Kuijper veranderde van tactiek, maar gaf daarmee het initiatief weg aan de tegenstander. Robinhood had veelal het balbezit, maar kon weinig gevaar stichten. In een tegenstoot zorgde Jordy Bourgonje voor de 3-1, na een assist van Jordi Schell. Daarna was de koek op voor Overbos. Robinhood greep de macht en zette de thuisploeg met de rug tegen de muur.

Halverwege de tweede helft viel de 3-2. Johnny Appiah schoot een puntgave assist van Elton Riedewald binnen. Robinhood rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel vrij snel na de aansluitingstreffer. Appiah schoot op werkelijk schitterende wijze de 3-3 tegen de touwen. Van 25 meter legde hij de bal loepzuiver voorbij de Overbos-muur en in de verre hoek. Stroo zag de bal enkel in het net belanden.

De gifbeker van Overbos moest helemaal leeg, want kort na de gelijkmaker greep Robinhood voor het eerst een voorsprong. Rain Osei stond aan het einde van een lange periode balbezit en zorgde voor een feest bij de Amsterdammers. Hij schoot de bal laag binnen en liet daarmee de Hoofddorpers verbouwereerd achter.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Foto’s: © Voetbal in Haarlem