Simon Evers nog niet klaar met ‘Project HYS’

Simon Evers plakt aan zijn verblijf bij Haarlem Yildiz Spor nog een jaar vast. De hoofdtrainer is bezig aan zijn eerste seizoen bij de zaterdag derdeklasser en het bevalt uitstekend. Reden genoeg om ook volgend seizoen bij de Turkse club aan het Reinaldapark werkzaam te zijn.

“HYS is een project,” legt de 65-jarige Evers uit. “Ik wil daar niet alleen een x-periode trainer zijn, maar ik wil helpen de vereniging weer positief op de kaart te zetten. Bij andere clubs, maar ook bij de media, de gemeente en de KNVB. Daarnaast willen we club levensvatbaar maken voor als ik straks het stokje door ga geven. Daar zit de uitdaging ook, buiten het voetballen voor prestaties.”

De prioriteit van zijn werkzaamheden liggen bij de zaterdag 1. “Maar als je het sec bekijkt, dan is het misschien nog wel belangrijker om de club zo’n uitstraling naar buiten toe te geven, zodat ze de komende tijd positief vooruit kunnen. Dan kunnen ze binnenkort mooi het vijftigjarig bestaan vieren.”

Evers begon dit seizoen zonder verwachtingen. “Ik wilde eerst de organisatie om de selectie heen goed hebben staan. Ik wilde niet achter dingen aan hoeven gaan. Daarna zijn we alles gaan opbouwen. En ik ben bij HYS echt nieuwe dingen tegengekomen, zoals een winterstop waarin we niet op onze eigen velden kunnen trainen en dus alternatieven moesten bedenken. Maar dat weet ik nu, dus volgend seizoen zal dat anders zijn.”

“Ik had iets meer punten verwacht, maar had wel voorzien dat we in de middenmoot zouden meedraaien. Eerst wegblijven van de onderste vier en daarna langzaam naar boven kijken. Daar hebben we nog wat moeite mee, maar dat heeft logische oorzaken. Nogmaals, ik zie HYS als project. En dan kun je niet na zeven maanden stoppen.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: HYS