Sidney Schmeltz nieuwe aanwinst Olympia Haarlem

Olympia Haarlem heeft een welkome versterking voor volgend seizoen binnen. Sidney Schmeltz speelt volgend seizoen voor de club uit Schalkwijk.

Schmeltz speelt op dit moment voor SV Hoofddorp. Vier jaar lang hadden Olympia Haarlem en Hoofddorp de afspraak om geen spelers van elkaar te benaderen. Dit was een afspraak tussen trainers Jethro Abram en Barry Tjeertes die een goede band met elkaar hebben. Door het vertrek van Abram bij Hoofddorp is deze afspraak komen te vervallen.

“De selectie van Hoofddorp is bekend bij mij en daarin zag ik in Sidney een absolute aanwinst voor ons. Ik sluit ook niet uit dat er nog meer spelers vanuit SV Hoofddorp onze kant op komen”, aldus Barry Tjeertes. “Sidney woont inmiddels in Schalkwijk en brengt een bak aan ervaring met zich mee.”

Schmeltz speelde in Nederland bij de profs van RKC, Willem II, Sparta, Veendam, Almere City. Ook heeft hij ervaring in het buitenland zo speelde hij voor Oldham Atletic in Engeland en Al-Ahli in Bahrein.

Schmeltz gaat het spelen bij Olympia Haarlem combineren met zijn eigen voetbalschool Fitstarz waarmee hij talentvolle voetballers zijn eigen ervaring probeert mee te geven.