Shayne Pattynama verkocht aan Noorse topclub

Zoals Voetbal in Haarlem vanochtend al aankondigde vertrekt Shayne Pattynama bij Telstar. Hij tekent bij het Noorse Viking FK uit Stavanger.

Viking lijkt een subtopper omdat ze vorig seizoen op de zesde plaats eindigde. In eigen land zien ze de ploeg uit Stavanger nog wel degelijk als een topclub.

Viking is acht keer landskampioen geweest, voor het laatst in 1991. Daarnaast won de ploeg vijf keer de Noorse beker, voor het laatst in 2001. Sinds 2004 beschikt Viking over een volledig gemoderniseerd stadion. In 2017 degradeerde de club uit de hoogste klasse, maar kon na één seizoen terugkeren.

De linksback vertrekt na 31 maart bij de Witte Leeuwen.

De Noorse transfermarkt is open en vandaar dat Viking FK deze buitenkans niet liet lopen. Telstar ontvangt een geringe transfersom omdat het contract van de verdediger nog tot 30 juni 2021 loopt.

Andries Jonker is niet alleen blij voor de speler, maar roemt – indirect- ook de club én zijn eigen werk. ,,Als je bedenkt dat Shayne in zijn eerste maanden bij Telstar niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde, en nu vertrekt als volwaardig basisspeler naar een topclub in Noorwegen, dan maakt mij dit erg trots. We maken er bij Telstar geen geheim van dat we vaak een springplank zijn voor jonge talenten. Ook deze stap die Shayne maakt is daar weer een voorbeeld van.”

Pattynama speelde 47 wedstrijden voor Telstar en scoorde vijf doelpunten, waaronder enkele beauty’s.

Foto: 1963-pictures.nl