Zondag 2e klasse C

Schoten wordt overlopen

Achter het doel dat Germain Ebbeling in de tweede helft verdedigde hangt een groot spandoek: ‘Voetballen met plezier doe je bij vv Schoten’. Heel veel pret zullen de mannen van Remko Hoek niet gehad hebben tegen HBC, want ze gingen met 0-5 kansloos ten onder.

Koploper HBC was veel sterker. De gasten vielen de hele wedstrijd, eigenlijk ongestoord, aan maar het duurde lang voor ze zichzelf eindelijk beloonden. Bryan Wilderom kon gemakkelijk voorzetjes afleveren vanaf rechts, maar die werden niet op waarde geschat door zijn collega-aanvallers. Mark Mul profiteerde bijna van een slippertje van een Schoten-verdediger en ook Sven Wierda kreeg ‘m niet langs de overuren draaiende Schoten-doelman. Tien minuten voor rust leek Mul dan toch eindelijk de ban te breken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding die hij gemaakt zou hebben in de aanloop naar de treffer. Toch werd het vlak voor de pauze 0-1. Een verre uittrap van keeper Bram Verhage kwam bij Sven Wierda terecht. Voor hem was het niet moeilijk meer om Ebbeling te kloppen.

Ook na rust was de ploeg van Jasper Ketting oppermachtig. Na acht minuten betekende een droog schot van Arno Dijkstra 0-2 en vijf minuten later kreeg Wierda de bal op een presenteerblaadje van Wilderom om zijn tweede en HBC’s derde te maken. Tot overmaat van ramp moest Dylan van der Kuijl ook nog het veld verlaten. Hij kreeg een tweede gele kaart wegens het wegtrappen van de bal. HBC’ers probeerden de scheidsrechter nog te verleiden om zijn mening te herzien – het was immers een heel sportieve wedstrijd – maar hij bleek onverbiddelijk.

Twee minuten later kwam Schoten nog bijna op 1-3. Een schot van Niels Zeedijk zeilde op de lat. Daarop besloot HBC een eindsprintje te trekken en via doelpunten van John Goossens (‘’Eindelijk ben ik van de nul af’’) en Davy Dragt eindigde een makkelijk middagje voor de lijstaanvoerder in een eclatante zege: 0-5. Zij hadden er wél plezier in.

Tekst en foto: Marcel Akerboom