Zondag 4e klasse D

Schoten wint in fel gevecht van RCH

In Haarlem-Noord won Schoten terecht één van de twee krakers in de vierde klasse D. Het eerste uur kon de wedstrijd beide kanten op gaan, maar daarna bleek Schoten de sterkere. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man. Schoten blijft in het spoor van de koploper, RCH haakt op dit moment af.

Voordat de wedstrijd begon werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Beide teams vormden een cirkel rond de middenstip ter nagedachtenis aan een bestuurslid van Schoten. Direct na het fluitsignaal werden de bedoelingen van RCH duidelijk. De club uit Heemstede vloog fel op de spelers van Schoten. Schoten bleek niet onder de indruk en vooral de verdediging had de zaken goed op orde. RCH had meer balbezit, maar kwamen niet veel verder dan vlak voor het strafschopgebied van de thuisclub.

Het eerste deel van de wedstrijd was rommelig. Veel kleine overtredingen, veel irritatie en regelmatig onnodig balverlies bij beide teams. Vlak voor rust kwam Schoten op een 1-0 voorsprong. Uit een corner scoorde Lennaert Stuur. Kort daarvoor bereikte Stuur met een schitterende hakbal Nick van der Zwaan, echter zag het publiek de actie niet omgezet worden in een doelpunt. Even later was het dus wel raak.

Direct na de rust veranderde er niet veel. Er waren stevige duels en de trainers zagen weinig echt goed voetbal. De duels tussen RCH-er Rathebe en Schoten-speler Apetz waren een lust voor het oog. Daarnaast kwamen neven Ebbeling en Van der Zwaan elkaar regelmatig tegen. In de 67e minuut kwam Schoten op 2-0. Invaller Prins zette voor op Auwerda die op zijn beurt wel raad wist met de kans. Keeper Hofman was kansloos. Stefan Ebbeling van RCH mocht kort na de tweede goal van Schoten gaan douchen. De scheidsrechter was zijn commentaar en provoceren zat.

Vlak na de rode kaart ontaarde de wedstrijd in een grote duw- en trekpartij. Sergio Burke liep zich warm naast de dug-out van Schoten. Na meerdere opmerkingen tussen Burke en wisselspelers van Schoten ontstond er een flinke opstoot waarbij zelfs de tribune leegstroomde. Scheidsrechter Bosschieter floot een prima wedstrijd en besloot tot een afkoelingsperiode. Na overleg met beide aanvoerders werd besloten om na twintig minuten de wedstrijd te hervatten.

Gedurende het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Invaller Prins van Schoten kreeg nog een rode kaart, maar zowel Schoten als RCH hielden het voor gezien. Schoten blijft door de overwinning in het spoor van koploper HBC. RCH verliest de aansluiting. De ploeg van trainer Hoogervorst ziet het gat met de koploper groeien tot tien punten.

Half Stok - Voetbal in Haarlem

Via deze weg staan wij stil bij het overlijden van Peter Prinsen. Peter heeft sinds 1989 heel veel functies binnen VV Schoten bekleed. Een echte Schotenaar. Wij bedanken VV Schoten voor het prachtige gebaar en de indrukwekkende minuut stilte voorafgaand aan deze wedstrijd. Daarnaast was Peter betrokken bij onze website. We missen je enorm.