Schoten wint finale Boarding Cup van United/DAVO

Schoten heeft gisteravond de negentiende editie van de ING Boarding Cup op haar naam geschreven. In de finale werd United/DAVO na strafschoppen verslagen. Stand-in doelman, en eigenlijk keeperstrainer, Jeremy Deinum zorgde voor de beslissende redding.

Boarding Cup - Voetbal in Haarlem
Schoten wint de 19e Boarding Cup. (Foto: haarlemsdagblad.nl)

Waar er bij de vorige editie nog 16 teams deelnamen, was de opzet dit jaar kleiner. Slechts acht ploegen zorgden voor de spanning tijdens deze negentiende editie. In twee poules van vier elftallen waren de clubs ingedeeld. Een week eerder werd de poulefase afgewerkt. De gastheer en winnaar van de vorige editie, Olympia Haarlem, kwam als eerste in actie. Door drie overwinningen plaatste de zondag derdeklasser zich voor de finaleavond. DSS zaterdag werd met 6-3 verslagen, RCH met 8-0 en van Stormvogels werd gewonnen met 4-3.

In de andere poule namen United/DAVO, DSS zondag, Schoten en Alliance ’22 het tegen elkaar op. United/DAVO won tweemaal en plaatste zich als poulewinnaar voor de finaledag. Schoten ging door als nummer twee. Onderling speelden de twee Haarlemse clubs gelijk met 4-4.

Gister werden eerst de twee halve finales afgewerkt. In de eerste halve finale bleek Schoten een maatje te groot voor Olympia Haarlem. De regerend kampioen werd met 4-1 verslagen. In de andere halve finale was het een stuk spannender. Uiteindelijk won United/DAVO met 5-3 van Stormvogels.

In de finale troffen Schoten en United/DAVO elkaar dus voor de tweede keer dit toernooi. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel en bleken de teams aan elkaar gewaagd. Na twee keer twintig minuten was de stand wederom gelijk: 3-3. Middels strafschoppen werd bepaald wie zich tot winnaar mocht laten kronen. Keeper Deinum van Schoten werd de held van de avond door de beslissende strafschop van United/DAVO te pakken.

 

(Foto homepage: United Photos/Remco van der Kruis)