Schoten wint bij O.G. het Niels Molenaar zaalvoetbaltoernooi

Dit weekend stond bij Onze Gezellen het jaarlijkse Niels Molenaar zaalvoetbaltoernooi op het programma. Het toernooi, ter nagedachtenis aan de veel te jong overleden OG’er Niels Molenaar, werd ook dit jaar weer druk bezocht. Na een spannende finale stapte Schoten als winnaar uit de zaal.

Onze Gezellen was deze editie vertegenwoordigd door drie teams. Twee gevormd door spelers uit de selectie en één heus All Stars team met oud-selectievoetballers waaronder Dennis Koster, Raymon Wijers, Kick de Groot en Erik Koops. Afgevaardigde teams van Schoten, DSS en Spaarnwoude completeerden het deelnemersveld. Het toernooi werd begonnen in poules waar onderling werd gestreden om plekken voor de volgende ronde. Op een uitzondering na was elk duel tot het laatste moment spannend en werd er goed voetbal gespeeld. Aan het eind van de avond waren er twee teams over die mochten strijden voor de overwinning. De finale ging tussen Onze Gezellen All Stars en Schoten.

De oude garde van Onze Gezellen bleek nog beter te kunnen voetballen dan de meeste ‘jonkies’ vooraf hadden gedacht en dus waren zij de verrassende finalist van de avond. De finale was zoals een echte finale vaak is. Weinig treffers, ietwat afwachtend voetbal maar zeer spannend. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam al vroeg toen Fabian van der Pol met een geweldige panna Schoten-trainer Tom Jacob voor schut liet staan.

Schoten kwam op voorsprong en wist dat lang vast te houden. Vlak voor tijd kon toch nog een gelijke stand op het scorebord worden gezet nadat Erik Koops de All Stars weer aan op gelijke hoogte had gebracht De wedstrijd werd afgesloten met een penaltyreeks, waarna Schoten als winnaar van het veld afstapte.

Ook dit jaar was, mede door de goede hulp van Onze Gezellen, het Niels Molenaar zaalvoetbaltoernooi een groot succes. Beide ouders van de overleden voetballer waren wederom aanwezig bij deze traditie en konden genieten van de gezellige sfeer en het goede voetbal. Voetbal verbindt, dat was ook deze avond weer goed te zien.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Otto Berendregt