Schoten via VVC naar halve finale O-23 Cup

In een bloedstollend kwartfinale heeft het Haarlemse VV Schoten het Nieuw-Vennepse VVC met 3-4 verslagen. Mede dankzij twee uitzonderlijk mooie treffers schaarde de ploeg zich daardoor bij de laatste vier van de ViH O-23 Cup.

Lange tijd was het duel in evenwicht. Schoten had iets meer balbezit, maar de eerste kansen waren voor de thuisploeg. Marco Vaalburg schoot van dichtbij hoog over. Ook Roy Gerritsen kreeg een mogelijkheid, maar hij vond Schoten-doelman Jesse Zwitser op zijn pad. Met name Kay de Koker speelde een prima wedstrijd voor VVC en was belangrijk bij de aanvallende intenties.

De bezoekers namen na een half uur spelen een voorsprong. Een mooie crosspass van rechtsbuiten Michel van Die werd in één keer verlengd door Sjoerd Auwerda. De aanvaller van Schoten vond de vroeg ingevallen Luc van Eeden, die van dichtbij kon afronden. Tien minuten later verscheen de 1-1 op het scorebord. Marco Vaalburg schoot een uitstekende voorzet van Sem van Zuijlen binnen.

Schoten ging toch met een voorsprong de rust in. Sven Bonhof speelde geen best eerste bedrijf, maar zette in de slotminuut goed door. De bal kwam daarna via Van Eeden bij Van Die terecht, die op zijn beurt VVC-doelman Dion van Driel kansloos liet met een hard schot in de verre hoek.

Na de rust verscheen de topscorer van het toernooi Jamil Da-Cruz in het veld. De aanvaller van VVC werd direct twee keer gevaarlijk, maar toen was de stand al naar 1-3 getild. Op werkelijk schitterende wijze wist Orcun Sagiroglu de doelman van de thuisploeg te passeren. Hij kreeg de bal iets over de middenlijn in zijn voeten, bedacht zich niet en schoot de bal met een streep in het doel.

VVC liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Da-Cruz werd aan banden gelegd door Robbert Bolwijn, maar de andere aanvallers lieten zich gelden. Sem van Zuilen kon na een uur spelen de 2-3 van dichtbij laten noteren. Er ontstond een heerlijk voetbalgevecht, waarbij scheidsrechter Does veel toeliet.

In de slotfase vergrootte Schoten de marge weer naar twee. Verdediger Lesley Geerlings schoot de bal van twintig meter strak in de kruising: 2-4. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar in de slotminuut kwam VVC toch weer terug tot 3-4. Die treffer bleek echter alleen belangrijk voor de statistieken. Schoten trok de zege over de streep.

“Wat het voetbal betreft vond ik het rommelig, maar ik heb genoten van de strijdlust,” aldus Robin de Ridder, de trainer van Schoten. “Het leeft, kijk maar naar het aantal spelers uit de selectie dat is komen kijken. We hebben de mogelijkheid om talenten voor de leeuwen te gooien en daar staat schoten wel een beetje bekend om. Het is een mix van spelers uit het eerste tot en met B-junioren, erg leuk om te zien. Dat is ook de kracht van het toernooi.”

De ploeg van De Ridder en Jeffrey den Heijer plaatste zich als derde club voor de halve finale. Eerder deden Hillegom en Koninklijke HFC dat. De laatste halve finalist komt uit het duel tussen de talenten van United/DAVO en Stormvogels.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem