Zondag 3e klasse C

Schoten veegt de vloer aan met Arsenal

Schoten heeft een goede stap gezet voor een eindklassering in het link rijtje. De Haarlemmers rechtten de rug na de matige vertoning een week eerder en hadden zondag weinig moeite met het Amsterdamse Arsenal. In Haarlem-Noord werd het 5-0. Dylan Speelman speelde een ijzersterk duel.

Trainer Jasper Ketting kon eindelijk eens een tweede helft beleven zonder de nodige angst. Al vaker liet Schoten in de eindfase van een duel punten liggen, maar tijdens de wedstrijd tegen Arsenal was het duel met de rust al beslist.

Het duel had in het begin toch anders kunnen lopen. Oud-prof Melvin Holwijn omspeelde Schoten-doelman Heruer en leek van dichtbij te kunnen scoren. Gelukkig voor de thuisploeg kon Robbert Bolwijn zijn schoen nog tegen de bal zetten en bleef het 0-0. In de eerste de beste tegenaanval brak talent Sven Bonhof de score open. Met een prima geplaatste bal verschalkte hij de Arsenal-doelman.

De bezoekers deden goed mee, maar halverwege de eerste helft verdubbelde Schoten de voorsprong. Dylan Speelman gaf goed voor en Anil Kilic tikte beheerst binnen. Vlak voor rust was het de beurt aan Dylan Speelman zelf. De rechtsbuiten schoot zelf de 3-0 binnen.

Schoten - Voetbal in Haarlem
Schoten-aanvoerder Nick van der Zwaan. (Archieffoto: Cees van Hoogdalem)

Na de rust ging Schoten door waar het gebleven was. Na dik twintig minuten schoot Speelman het duel officieel in het slot: 4-0. Jasper Ketting zal eindelijk eens rustig op de bank gezeten hebben. Waar de coach – die pas zijn contract met een jaar verlengde – geregeld tot het einde van de wedstrijd zijn ploeg moet coachen was het nu vaak rustig. Alles viel bij Schoten dit duel op zijn plaats. Er werd al team gestreden, goed gevoetbald en vooral weinig weggegeven. Een compliment waard voor de jonge ploeg.

De 5-0 die Aron Apetz op zijn naam zette was een hoogtepunt. De invaller schoot een vrije trap hard langs de muur in de verre hoek. Overigens eindigde Arsenal met tien man. Rasche werd tien minuten voor het einde van het veld gestuurd.

Door de overwinning stijgt Schoten naar de vierde plek. Het gat met de koplopers is erg groot, maar het verschil met de onderste plekken is slechts vijf punten. Komende speelronde staat het thuisduel met concurrent Ouderkerk op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.