Zondag 4e klasse D

Schoten snel klaar met Geel-Wit en klaar voor titel

Spaarden de spelers van Schoten energie voor het laatste duel? Was het te warm of gewoon pech? Schoten gaf het eerste half uur vol gas tegen Geel-Wit en liet niets heel van de thuisclub. Met rust stond de koploper met 0-4 voor en wonderlijk genoeg bleef het daar ook bij. Schoten kan Tweede Pinkerstag beslag leggen op het kampioenschap.

De bezoekers startten furieus aan de wedstrijd. Kans na kans werden gecreëerd en vooral buitenspeler Dylan Speelman was een plaag voor zijn tegenstander. Schoten-spitsen Auwerda en Stuur zijn jonge en behendige aanvallers, terwijl de centrale verdedigers van Geel-Wit bezig zijn aan de laatste weken van hun 19-jarige loopbaan in het eerste elftal van Geel-Wit. Ted Pauw en Brian van den IJssel werkten zich een slag in de rondte om de aanvalsleiders van Schoten te bedwingen.

In de tiende minuut opende Sjoerd Auwerda de score. Met een bekeken schot liet hij Björn Bogerd kansloos. Een minuut later verdubbelde Auwerda de voorsprong. Een corner van Speelman werd door de spits in de verre hoek gekopt. De wedstrijd leek al gespeeld en Schoten leek op een monsterscore af te gaan. Vijf minuten later zette Stuur, na weer een assist van Speelman, de 0-3 op het scorebord.

De ruststand werd 0-4. Auwerda schoot zijn derde van de middag binnen uit een vrije trap. De score had veel groter kunnen zijn, maar Aron Apetz en Lennaert Stuur miste grote kansen. Zette Geel-Wit daar iets tegenover? Eigenlijk niet. De ballen die Schoten-doelman Heruer te pakken kreeg kwamen uit te harde dieptepassen of een verdwaalde voorzet.

Geel-Wit - Schoten - Voetbal in Haarlem
Sjoerd Auwerda kopt de 0-2 binnen voor Schoten.

De tweede helft liet Schoten de touwtjes vieren en kon Geel-Wit voorin laten zien over behendige spelers te beschikken. Steef Heeremans schoot een bal bijvoorbeeld over. Schoten scoorde niet meer, maar raakte wel meerdere malen de paal en de lat.

Extra domper voor Rocco de Vos was het uitvallen van zijn twee centrale verdedigers. Brian van den IJssel liet zijn knie nakijken in het ziekenhuis, maar heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd gespeeld voor het vlaggenschip van Geel-Wit. Ted Pauw viel twintig minuten voor tijd geblesseerd uit, terwijl zijn trainer geen fitte wissels meer had. Zodoende eindigde Geel-Wit ook nog met een man minder.

Geel-Wit kende voor de wedstrijd al grote personele problemen. Doordat diverse jongens op vakantie waren, moest Rocco de Vos een beroep doen op een aantal oudgedienden. Anthony Schrama (44) en Remon Verzijlberg (46) werden van zolder gehaald. De gemiddelde leeftijd bij Geel-Wit kwam daardoor boven de 31 jaar te liggen.

Met nog één wedstrijd te gaan kan Schoten op Tweede Pinksterdag het kampioenschap binnenhalen. Er moet dan in Haarlem-Noord gewonnen worden van Velsenoord. Geel-Wit speelt een beladen laatste duel. Geel-Wit staat nu op een rechtstreekse degradatieplek, maar DIO staat met drie punten meer een plek hoger. Indien Geel-Wit wint van DIO, dan volgt een beslissingsduel.

Alle uitslagen, de stand en het programma vind je op onze klassenpagina.