Schoten en Gidon Reinders Folmer aan einde van het seizoen uit elkaar

Gidon Reinders Folmer vertrekt aan het eind van het seizoen bij tweedeklasser Schoten. De oefenmeester gaat aan de slag bij ROAC uit Rijpwetering.

Reinders Folmer begon in maart 2019 aan zijn klus bij Schoten. Via de nacompetitie bleef Schoten in de tweede klasse. Het huwelijk duurde dus niet heel lang tussen club en trainer. Wel zijn beide partijen positief over de samenwerking. “Toen we de samenwerking aangingen wisten we dat als er een mooie aanbieding voor Gidon zou komen dat de kans groot was dat hij zou vertrekken”, aldus bestuurslid Milko Pieters. “Gidon is een aardige kerel en prima trainer. Wij gunnen hem het beste. Dat hij deze stap kan maken is alleen maar mooi. De deur staat altijd open voor hem.”

Reinders Folmer maakt dus gewoon het seizoen af in Haarlem-Noord. “Het was voor mij ook vrij onverwachts maar ik ga met een goed gevoel weg bij Schoten. Ik zal er alles aan doen om het zo goed mogelijk achter te laten. Aan de groep en mij zal het in ieder geval niet liggen. ” De gesprekken met ROAC verliepen prima. “Ik heb een paar oriënterende gesprekken gehad en ROAC had zich goed ingelezen. We waren er daarna vrij snel uit. Het is een grote omni-vereniging met onder andere handbal, badminton en voetbal. Bijna alle selectiespelers komen uit de dorpen rond de club. Dus er staat een hechte groep. Maar eerst gaan we Schoten in de tweede klasse houden!”

ROAC komt uit in de eerste klasse B en bezet daar momenteel de zevende plek op de ranglijst.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem