Scheidsrechter wint van Haarlem-kennemerland en THB

THB ging op bezoek bij Haarlem-Kennemerland. Voor de nieuwe trainer van THB een extra leuke wedstrijd. Hij zag zijn ploeg winnen met 2-1 maar de hoofdrol was voor de scheidsrechter.

Op papier een leuke Haarlemse wedstrijd. THB kende een goede start van de competitie en draait bovenin mee in de vierde klasse C. Aan beide ploegen zou het niet liggen om er een leuke wedstrijd van te maken. Patrick Tax, de opvolger van Wout Gerrits, heeft behoorlijk wat jaren bij Haarlem-Kennemerland gespeeld en zijn stiefopa en stiefvader zijn zelfs nog voorzitter geweest. Voor hem als trainer van THB dus een extra mooie wedstrijd.

De bezoekers kenden een vliegende start. In de eerste tien minuten van de wedstrijd kwamen zij al twee keer tot scoren. Jordy Bourgonje en Rosco Klein Obbink kwamen tot scoren. Op elk vlak troefde THB de thuisploeg af. Fysiek waren zij sterker en gingen harder de duels in. Daaruit kwam dan ook meteen naar voren dat de scheidsrechter van dienst de hoofdrol op ging eisen. Deze beste man wist in zijn eentje te zorgen dat de wedstrijd geen wedstrijd meer was en beide ploegen veel moesten slikken om het leuk te houden binnen de lijnen. Overtredingen waarbij de bal totaal niet werd gespeeld leverden niets op waar een keurige sliding goed was voor geel. Hij wist het zelfs zover te schoppen om de verzorgster van de thuis ploeg over stuur en aan het huilen te maken. Scheidsrechters en spelers zullen het niet vaak eens zijn met elkaar in het veld maar wat deze man aan het doen was wist niemand. Wij pleiten voor een opfriscursus want de KNVB kan hier nimmer trots op zijn.

De tweede helft nam THB iets gas terug in de duels en ging de thuisploeg vol goede moed op zoek naar de aansluitingstreffer. Koen Barendregt besloot het na een uur spelen maar eens te proberen. Hij zag zijn schot net langs de kruising gaan. Twee minuten later was het wel raak. In de eerste helft stuitte Eugenio Magri al eens op de doelman. Nu schoot hij keurig in de korte hoek langs de doelman na een mooie combinatie met Lois Spelier. De tijd en kaarten vlogen voorbij wat ervoor zorgden dat THB de 2-1 over de streep kon trekken. Het publiek kon alleen maar de scheidsrechter bedanken voor het verpesten van een mooie middag maar deze was dusdanig snel verdwenen dat hij prompt zijn eigen kleedkamer niet meer kon vinden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem