TD Sander Vink kan Koen Tros en Jim Hulleman wel behouden voor HFC

TD-Sander Vink van HFC moet jaarlijks opboksen tegen het grootkapitaal. Ploegen als IJsselmeervogels, Spakenburg en in het verleden ook Katwijk haalden de toppers weg bij de Koninklijke.  Eerder slaagde Vink er al in om topscorer Sietse Brandsma met een tweejarig contract te verleiden. Nu hebben de twee andere ex-Odin-spelers Koen Tros en Jim Hulleman voor een seizoen bijgetekend.

Verlanglijstje

Koen Tros en Jim Hulleman zijn niet meer weg te denken uit de basis van de Koninklijke. Anthony Correia had het duo bij Odin’59 onder zijn hoede, maar zat bij Katwijk al goed in de middenvelders. Toen hij en Gertjan Tamerus nog allebei als assistent van Andries Jonker bij Telstar fungeerden werden de goede prestaties van Odin’59 veelvuldig besproken.

Lijstje

Gertjan Tamerus had het duo dan ook een jaar op zijn verlanglijstje staan, voordat het afgelopen zomer tot een transfer kwam. Tros en Hulleman hadden technisch, tactisch en fysiek totaal geen aanpassingsproblemen en spelen op Tweede Divisie niveau alsof ze daar al jaren actief zijn.

Voordeel van aanjager Hulleman is dat hij ook op meerdere posities uit de voeten kan.  Ook in de verdediging en in nood ook nog voorin.

 

Odin’59

Richard Plug haalde hem in een grijs verleden van AFC’34 naar Heemskerk. ,,Jim heeft een goede techniek en kan met zijn linkerbeen uitvoeren wat zijn ogen zien’’, zegt Plug. ,,Daarnaast heeft hij als middenvelder een goede timing om voor de goal te komen en daarbij is het uiteraard wel handig dat hij ook nog scorend vermogen heeft.

Ik vind hem het beste als linkshalf omdat hij ook over een aardig loopvermogen beschikt en het verdedigende werk niet schuwt. Later ben ik hem gaan gebruiken als linker centrale verdediger in een vijfmans achterhoede.

Ergens was dat zonde maar naast Milo Cremers en Nicky Eekhout had ik gewoon een goede opbouwer nodig. Ik koos voor hem vanwege zijn linkerbeen en omdat hij ook nog vrij aardig kan koppen. Dat hij het goed doet bij KHFC verbaast mij niets.’’

Middenvelder

De 25-jarige Tros is een linksbenige controlerende middenvelder. In zijn geboortedorp Broek op Langedijk maakte hij de opmars mee met BOL. Na vijf jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld. De dorpsclub kende een zeer talentvolle lichting en promoveerde naar de eerste klasse.

Daarna was hij twee jaar een vaste waarde bij Odin ’59. Hij studeerde Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en was – tot voor kort- de buurjongen van topscorer Sietse Brandsma.

Tekst: Peter Brink