Rydell Poepon maakt debuut bij HFC, 17-jarig talent Joas Kors krijgt speelminuten

Na de rust kwam bij HFC zaterdag een spits met rugnummer 20 in het veld. Een onbekende speler bij de vaste fans, zo leek het op het eerste gezicht. Er stond ook geen naam op het shirt. Wie was deze mystery guest…

Het wedstrijdformulier bracht uitkomst. Nummer 20 was Rydell Poepon.

Ajax

Ooit een groot talent in de jeugd van AFC Ajax en na omzwervingen langs Ajax, Roda, NAC, Sparta en De Graafschap voor het laatst actief in Turkije.

Aanval

Hij had een doelpunt op zijn slof na een fantastische HFC-aanval. Jordy Hilterman, die na rust inviel als middenvelder, zette de aanval op. De 19-jarige Mehmet Yüksel gaf de assist en Poepon leek doelman Zonneveld te passeren.

Hij wachtte te lang en een AFC-verdediger was net op tijd met zijn slding.

Club

Donderdag trainde Poepon al mee. De talenten waren in hun nopjes met de routinier die voor een enkeling ook de tijd nam om tips en advies te geven.

Poepon is nog op zoek naar een BVO en wilde na afloop zelf niet met de pers praten. Binnen HFC werd wel gemeld dat hij in gesprek is met een club.

De harde kern was wederom het spoor bijster toen nummer 60 laat in de tweede helft inviel.

Talent

Het was de 17-jarige Joas Kors. Vorig seizoen nog uitkomend in Onder-17, hoewel hij qua spel makkelijk met Onder-18 mee had kunnen doen.

Van orgine is hij verdediger, maar hij mocht invallen als middenvelder.

Gertjan Tamerus ziet het zitten in het neefje van Gillermo Kuling en Gidon Reinders Folmer. En liet hem een groot deel van de voorbereiding meetrainen.

Tekst: Peter Brink

Foto: Pim Hols