Rol Koninklijke HFC wordt steeds groter

Koninklijke HFC kon de tweede seizoenshelft niet op een betere manier beginnen. Titelkandidaat Katwijk werd op eigen veld met 0-1 verslagen. Lars Weistra schoot de Haarlemmers op schitterende wijze naar de drie punten, die daardoor de vierde plek in de Tweede Divisie in handen hebben.

Na afloop kreeg trainer Gertjan Tamerus de nodige kritiek te verwerken. Hem werd verweten dat zijn ploeg niet kwam om te voetballen en het woord ‘anti-voetbal’ klonk meerdere keren. Zijn antwoord was duidelijk en volkomen terecht, want wie tegen de Katwijkers naïef voetbalt komt vaak van een koude kermis thuis. En uiteindelijk heeft een winnende trainer altijd gelijk. Tamerus nu dus ook.

Koninklijke HFC startte het duel goed en voetbalde uitstekend mee, maar naar mate de wedstrijd vorderde nam Katwijk de regie in handen. De bezoekers kregen wel de eerste kansen. Wessel Boer kopte een hoekschop over en even later opende het zelfs de score. Lars Weistra speelde op het middenveld twee man uit, legde de bal voor zijn linker voet en schoot de bal van 25 meter in de rechter bovenhoek.

Vanaf dat moment was het vooral tegenhouden wat Koninklijke HFC deed. Sporadische uitbraken leverde weinig gevaar op, terwijl Katwijk druk op zoek was naar de gelijkmaker. Mengerink kwam Tom Boks en Vincent Volkert tegen, terwijl op slag van rust Robin Eindhoven net te kort kwam om een voorzet van Khalid Tadmine binnen te kunnen tikken.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Katwijk drong aan, Koninklijke HFC probeerde het spel van de thuisploeg te ontregelen en hield tegen. Het leverde met nog tien minuten spelen de tweede gele kaart op voor Volkert, waardoor de Haarlemmers de slotfase met een man minder moesten doorkomen. Dat lukte en er waren zelfs kansen op de verdubbeling van de voorsprong. Echter hield Katwijk-doelman Kieboom zijn doel verder schoon, waardoor HFC met de minimale eindstand de maximale score wist te grijpen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Pim Hols