Robin Eindhoven per direct speler van Spakenburg

Afgelopen maandag werd bekend dat Spakenburg zich per direct heeft versterkt met aanvaller Robin Eindhoven. De twintigjarige goaltjesdief komt over van het Cypriotisse Aris Limassol en moet voor aanvallende impulsen gaan zorgen bij de ploeg van trainer John de Wolf.

Eindhoven maakte afgelopen zomer de overstap van tweede divisie genoot Koninklijke HFC naar betaald voetbalclub Aris Limassol. Hier heeft hij de afgelopen drie maanden gezeten. “ Het was een mooi avontuur, ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik speelde de complete voorbereiding en ook de eerste twee competitiewedstrijden startte ik in de basis. Van de een op de andere dag ben je prof, dat is super vet.” Maar net als bij veel buitenlandse clubs was er ook bij Aris Limassol het een en ander mis. “ Er ging een geldschieter weg en er kwam onzekerheid over de betalingen. Ik had daar gewoon levensonderhoud en was afhankelijk van hun. Toen Spakenburg contact opnamen is in goed overleg met Limassol besloten dat ik een tussentijdse overstap mocht maken. ”

Voor Eindhoven is de Tweede Divisie bekend terrein. Bij HFC kwam hij vorig seizoen maar liefst tweeëntwintig wedstrijden in actie en wist hij zich met acht goals en twee assists in de schijnwerpers te spelen. Spakenburg kent een slechte seizoenstart en heeft nodig weer overwinningen nodig. Voor Eindhoven een mooie gelegenheid om zich weer te laten gelden. “ Natuurlijk voel ik wel wat extra druk. Er wordt wat van je verwacht als je tussentijds gehaald wordt. Ook is Spakenburg een club met veel supporters. Daar heb ik altijd van gedroomd. Spelen in een stadion met mensen die je naam scanderen, daar ga ik alleen maar meer van rennen. Ik heb er enorm veel zin in.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd

Foto: archief Voetbal in Haarlem