Algemeen

Robin de Ridder beklimt Mont Ventoux voor goede doel

Robin de Ridder staat voor een enorme krachtsinspanning. Morgen rent hij voor het goede doel de Mont Ventoux op. De Ridder doet mee aan de Tour de Pancreas. 

Tour de Pancreas:
Stichting Eck Roosen en Support Casper hebben de krachten gebundeld in de sportieve strijd tegen alvleesklierkanker. Samen staan we sterker en hopen we vele lopers en fietsers warm te krijgen voor deze bijzondere goede doelen tocht, waarin we de Mont Ventoux bedwingen op zaterdag 16 september 2023. Een loop en fietstocht ter nagedachtenis aan allen die door deze ziekte niet meer bij ons zijn en voor een toekomst waarin er wel effectieve behandelingen van alvleesklierkanker zijn voor hen die de diagnose krijgen

Eigenlijk zou De Ridder zaterdag de Mont Ventoux beklimmen maar vanwege slechte weersvooruitzichten is de beklimming een dag naar voren gehaald. “Om 06:30 uur mogen we starten. Zaterdag wordt er slecht weer verwacht. Morgen wordt het warm maar kunnen we wel naar boven.”

De Ridder is al een aantal maanden aan het trainen. De eerste periode vooral op een loopband. Begin september was hij op vakantie in Frankrijk. Daar kon hij voor het eerst trainen in de bergen. “Dat was heerlijk. Die loopband werd wel saai.” Op 1 september liep hij 13 kilometer bergop. Een dag later liep hij er nog 15 kilometer bij.

Tour de Pancreas staat dus in het teken om geld op te halen voor de bestrijding van alvleesklierkanker. Samen met vrienden Martijn Moen en Rob de Graaf gaat Robin de Ridder de strijd met zichzelf en de elementen aan. 

Wilt u ook een donatie doen? Klik dan hier: Tour de Pancreas: Robin de Ridder

Tekst: Danny Prinsen