Zondag 3e klasse C

Robbert Breedijk nieuwe trainer RCH, Barry Tjeertes aan de slag als TD

RCH heeft een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Robbert Breedijk wordt de eindverantwoordelijke bij de club uit Heemstede. Barry Tjeertes gaat zich meer met de technische organisatie rondom het eerste elftal bezig houden.

Eerder werd bekend dat RCH en haar huidige trainer, Mehmet Simsek, de samenwerking stoppen aan het einde van dit seizoen. Dus moest de club op zoek naar een vervanger. “Toen namen ze contact met mij op”, aldus Tjeertes. “Of ik mee wilden denken om het eerste team hogerop te krijgen. Dus heb ik Robbert voorgesteld. Hij is een jonge ambitieuze trainer welke goed bij RCH past.”

Breedijk en Tjeertes werken al een aantal jaar samen bij Olympia Haarlem. Tjeertes is daar de hoofdcoach. Breedijk is Hoofd Jeugdopleiding. “En dat blijven we uiteraard gewoon doen. Robbert en ik denken hetzelfde over voetbal. Wat we de afgelopen jaren bij Olympia Haarlem hebben neergezet zijn we uiteraard best trots op maar we zijn er nog niet. Vandaar dat we daar afgelopen maand ook een contract tot 2028 hebben getekend.”

Bij RCH willen Breedijk en Tjeertes de hele club meenemen in hun plan. “Dat houdt dus in dat we al bij de jeugd gaan beginnen om een bepaalde manier van spelen toe te passen. Deze spelvorm moet in de hele club hetzelfde zijn. Vanaf de jongste jeugd tot en met het eerste elftal”, vervolgd Tjeertes. “Dat gaat in overleg met Hoofd Jeugdopleiding Hernan Noorman. Hij is en blijft de eindverantwoordelijke van de jeugdafdeling.”

“Het is mooi dat we bij een club als RCH zo’n kans krijgen. Een club met zoveel historie. Het voelde direct goed. Robbert en ik zien in RCH een mooie uitdaging om samen iets moois neer te zetten.”

Tekst: Danny Prinsen

Foto: Levy van Nispen (van links naar rechts: Hernan Noorman, Robbert Breedijk en Barry Tjeertes)