Zaterdag 4e klasse B

Riemer Albada helpt Haarlem-Kennemerland aan zege

Haarlem-Kennemerland heeft haar tiende overwinning van het seizoen behaald. Aan de Jan Gijzenkade werd Geel-Wit met 3-1 verslagen. Goed was het niet wat de ploeg van Rene van Marsbergen liet zien tegen hekkensluiter Geel-Wit. Was er sprake van onderschatting? Waar in de heenwedstrijd nog met dubbele cijfers werd gewonnen, 0-10, maakte Haarlem-Kennemerland het vooral zichzelf moeilijk.

Geel-Wit groef zich met negen man achter de bal in. Als een blok werkte de ‘oude’ mannen van Cees Nuijens de aanvallen van de thuisploeg weg. En waar het kon brak Geel-Wit er uit. Na een kwartier kwam Haarlem-Kennemerland er toch doorheen. En hoe. Niels van den Nouwland kreeg alle ruimte om een prachtige voorzet te geven waarmee hij Jeroen Roos vond. De aanvoerder kopte de bal al even mooi achter Geel-Wit-doelman Colin Becker. Stefan Rada mocht op het halve uur doorlopen naar Haarlem-Kennemerland-doelman Michael van Gelder, maar de aanvaller struikelde meer over zijn eigen benen dan dat hij gevaarlijk werd. Dat het met rust maar 1-0 stond was vooral te danken aan Roos. De aanvaller kreeg vlak voor rust twee kansen, maar zijn schoten gingen naast en over het doel.

Na rust kwam Geel-Wit langszij. Lars Willems zette de bezoekers op gelijke hoogte. Haarlem-Kennemerland was het even kwijt. Bob Osenga en Jeroen Roos spoorden hun ploeg aan om gewoon te blijven voetballen. Iets waar niet altijd naar geluisterd werd. Blind werden de ballen naar voren geramd. Natuurlijk creëerde de ploeg nog wel kansen, maar de Geel-Wit verdediging werkte zich het zweet in de bilnaad. Rudy Nicola schoot over en Riemer Albada zag zijn schot prachtig gekeerd worden door Becker. De doelman speelde een fantastische wedstrijd. Uiteindelijk kwam het toch nog goed voor de Roodbroeken. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal zette Albada zijn ploeg op 2-1. Geel-Wit zag het harde werken teniet worden gedaan en even later mocht Albada de eindstand op 3-1 bepalen.

Haarlem-Kennemerland is bezig aan een prima serie. Met vier overwinningen op rij is de ploeg in 2018 nog ongeslagen en gaat het met negen punten uit drie duels aan kop in de tweede periode.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze competitiepagina.